golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 02-11-2023

NAJAARSCOMPETITIE 2023    

De najaarscompetitie zit er weer op en onze drie teams hebben hard gestreden.

Helaas zijn er door de weersomstandigheden bij team 2 en 3 een wedstrijd uitgevallen en voor team 1 heeft het even geduurd voordat de uitslagen van de laatste wedstrijd verwerkt waren op de site van de NGF, maar gelukkig is dat nu allemaal opgelost.

Fijn dat jullie mij op de hoogte hielden zodat ik contact op kon nemen met de NGF over de bepaling van de 10 finaleplaatsen van deze najaarscompetitie. Dit in verband met het uitvallen van de vierde wedstrijd.

Omdat er in de hele competitie wedstrijden uitgevallen zijn, is door de NGF een verdeelsleutel gemaakt waarmee de 10 beste teams bepaald werden. Helaas waren we net niet bij deze 10 beste om deel te nemen aan de finaledag. De uitleg staat op onze website verder uitgelegd.

Felicitaties aan jullie allemaal, ja alle teams hebben de eerste plaats in hun poule behaald. Wat een geweldig resultaat, daar kunnen jullie trots op zijn.

Ineke Willemse

Coördinator Competitie

 

Verslag Merwelanden 1

Dit jaar voor de 3e keer op rij deelgenomen aan de najaarscompetitie en ook dit jaar was het weer enorm gezellig en spannend tot het einde. Irma, Piet, Monique en René (Merwelanden 1) moesten het dit jaar opnemen tegen de mannen van Zeegersloot 1, Rozenstein 1 en de Lingewaelsche 2. Deze laatste ook wel bekend als de Kroonprins van Vianen. 

De aftrap op 8 oktober, op Crayestein, waar we prima weer en omstandigheden hadden voor de start van de najaarscompetitie. Deze thuiswedstrijd hebben we gewonnen dus we stonden bij aanvang als eerste, mede omdat de baan er goed bij lag. En fijn voor ons maar vervelend voor onze tegenstanders, ze niet konden wennen aan de snelle greens. Toppie joppie dus de eerste zege was binnen.

Vervolgens moesten we de 15e oktober spelen op Zeegersloot, regen kwam met bakken uit de hemel, de baan was een moeras en tja, vooral de mannen van de thuisbaan hadden hier voordeel bij. Hopelijk wordt winnen op je thuisbaan geen traditie om de najaarscompetitie te kunnen winnen. Gelukkig hadden ze niet de hoogste (stableford) score en heeft Piet ons gered zodat we van de nul wegbleven en dus ook na de tweede wedstrijd nog aan kop stonden.  De 22ste op de Lingewaelsche hadden we niet slecht gelopen, maar konden helaas niet op tegen het geweld van onze tegenstanders waardoor we na 3 wedstrijden de volgende tussenstand hadden:

De Lingewaelsche 2         met 13 punten;
Rozenstein 1                    met 11 punten;
De Merwelanden 1           met 10 punten en;
Zeegersloot 1                   met 7 punten.

Zoals valt te lezen een spannende tussenstand en alles hing af van de laatste wedstrijd op Rozenstein. Leuke baan te Wassenaar die bij slechte omstandigheden nog wel eens dicht wordt gegooid. Gezien de stand hoopten we op doorgang van de wedstrijd maar gezien het weer van de laatste tijd was het ook niet vervelend wat langer onder de wol te blijven. Oh ja en dan hadden we ook nog de klok een uurtje terug in de tijd.

In ieder geval na afgelopen zondag een kwartier de website in de gaten gehouden te hebben, constateerden we dat de baan open was en dat bleef zo. Na intensief contact met de teamleden en de captains richting Wassenaar getogen. Tot dan toe was de thuisclub iedere keer de beste en gaf weinig hoop op een kampioenschap. Een klein wonder geschiedde, want we hadden alle 4 goed gelopen en kwamen met voldoende punten binnen dat de captain van Rozenstein niet anders kon aangeven dan: “dat Merwelanden 1 kampioen was geworden in de zondag klasse van de najaarscompetitie”. Beter verjaardagscadeau konden we Piet niet geven en we hebben dan ook met lekker eten en een klein beetje drank afgesloten in het clubhuis van Rozenstein. 

Op naar volgende jaar met nieuwe ronde nieuwe kansen en hopelijk ietsie pietsie beter weer. Maar ondanks het wat wisselvallige weer wederom een enorm gezellige en spannende najaarscompetitie gespeeld met voor ons een top resultaat, we zijn kampioen!

Verslag Merwelanden 2

Wij, Heidy Visser, Ada Tijssen, Figen Durlanik en Anja Goedhart, vormen samen team Merwelanden 2 in de NGF Najaarscompetitie.

Vorig jaar voor het eerst geprobeerd of we het leuk vonden, want het is heel anders
dan de voorjaarscompetitie. Je speelt stableford en gewoon je eigen handicap.
We hadden het weer toen mee en leuke banen gespeeld, gezellige mensen ontmoet,
dus we dachten, dat gaan we weer doen!
Dit jaar begonnen we op Hitland en dat was een mooie dag die eindigde in het zonnetje op het terras! We haalden direct de volle winst binnen, met het extra punt dat te verdienen valt voor de beste dagscore. Heidy zorgde hiervoor met 37 stbf pnt.
Zondag 2 speelden we op Crayestein en helaas hielden we het niet droog en de baan was al heel erg nat, dus dat was afzien.
Lien Vogel viel in die dag en zorgde wederom voor het extra punt vanwege haar goeie score, alweer de volle 7 punten.
Zondag 3 zouden we richting Wassenaar, Rozenstein. Helaas na alweer een week met heel veel regen was de baan daar dicht.
Onze laatste zondag was op Kagerzoom, een 9 holes baan in een heel mooi natuurgebied vlak bij de Kagerplassen.
De baan was ook vreselijk nat, maar de dag verliep voor het grootste gedeelte droog.
Ons spel was heel slecht, maar vanwege onze eerste goeie scores zijn we toch eerste geworden in onze poule.
Misschien volgend jaar weer?

Captain Team 2
Anja Goedhart 

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Ondertussen heeft u de uitnodiging al via de e-mail ontvangen: op 27 november vindt onze najaars-ALV plaats vanaf 20.00 uur in het clubhuis. Komt u ook?
 

COMMISSIEDAG
Op 7 oktober vond onze jaarlijkse commissiedag plaats. De opkomst was leuk en de weergoden waren ons goed gestemd, dus we kunnen spreken van een geslaagde dag. Er zijn drie teams in de prijzen gevallen:
1e prijs: Rik Maaskant, Piet Metselaar,  André Goedhart en Bart van Slooten
2e prijs: Rien Schipper,  Ada Tijssen, Hilda de Vries en Käthe de Vries
3e prijs: Frans Schaap, Rob Sanders en Ab BurgerhoutNIEUWE LEDEN/VRIJE GOLFERS WEDSTRIJD

De wedstrijd voor onze nieuwe leden en vrije golfers was op 14 oktober. Helaas, voornamelijk vanwege de slechte weersverwachtingen, was de opkomst matig. Natuurlijk waren ook hier prijzen te verdienen. Op de derde plaats is Albert van der Meulen geëindigd, de tweede plaats was voor Dick van der Stigchel en Djesse Ponsen is eerste geworden. Gefeliciteerd, heren!


VAKANTIE SECRETARIAAT
In verband met vakantie van Anita is het secretariaat gesloten tot en met woensdag 22 november. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met onze secretaris Marianne de Jong via secretaris@gcmerwelanden.nl .

GESPOT IN DE BAAN

Afgelopen maand kwam Bram de Muynck deze joekel van een wolkrab tegen op de green van hole 17. Hij heeft even geposeerd voor de foto’s en daarna heeft Bram hem toch maar in het water gezet. Bedankt voor de foto's, Bram!


AANKOMENDE WEDSTRIJDEN
4 november: winterwedstrijd
19 november: winterwedstrijd


 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl