golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 02-06-2023

Beste golfer,


Wij hebben nog van drie teams leuke competitieverslagen ontvangen, welke u hieronder kunt lezen. Maar voordat u zich daar in verdiept, attenderen wij u nog graag op de volgende datums:

5 juni: Algemene Ledenvergadering om 20.00 uur in het clubhuis. Komt u ook?

Aankomende weekendwedstrijden:
3 juni: Regenboogwedstrijd geel
10 juni: Maandbeker
17 juni: Voorronde Handicartwedstrijd
25 juni: Regenboogwedstrijd Oranje
8 en 9 juli: Matchplay kampioenschappen, let op: maximale handicap 36, inschrijving sluit op 15 juni!


 HEREN 1 SELECTIE

                                                                                                                                                                                           

Vanaf september afgelopen jaar zijn de voorbereidingen begonnen van ons eerste team. Met 9 spelers voor 6 plekken begonnen wij onze kwalificatie procedure. Mede dankzij onze sponsor Michael Laros van Polyfluor, de specialist in fluorkunststoffen, is het mogelijk geweest om de kwalificatiewedstrijden en wedstrijden te spelen. Hiervoor bedankt! 

 

De order of merit van 2022 gecombineerd met de 4 uitslagen van de kwalificatiewedstrijden moesten zorgen voor het team van 2023. Dit jaar was het extra spannend wie plaats 5 en 6 zou redden en wie er net buiten de boot zou eindigen.  

 

Het was al snel duidelijk dat André Goedhart en Paul Todd niet voldoende punten zouden halen om in het team te komen. Nieuwkomer Jorick van Geel bemachtigde snel een plaats in het eerste team met de beste scores tijdens de kwalificatie reeks ondanks dat hij geen punten had uit de order of merit, een zeer knappe prestatie. 

 

Bart van Slooten, Jordy Kuijsters en Kevin Blom kwalificeerden zichzelf ook ruim en daarmee waren de eerste 4 plaatsen compleet. Het zou nu gaan om de plaatsen 5 en 6 met nog 3 spelers die erom speelden. Samuel Scheper en Dimitri Dragic hadden de beste papieren. Daan de Bruin stond de laatste wedstrijd dik 10 slagen achter beide jongens en de kans dat hij zich zou kwalificeren was gering.  

 

De laatste wedstrijd zou worden gespeeld op Golfsociëteit de Lage Vuursche op dinsdag 27 december met dank aan Frans Barel die dit heeft gefaciliteerd. Ondanks de winterse omstandigheden was de baan goed bespeelbaar en waren er zomergreens. Dimitri kwam goed uit de startblokken maar er begonnen langzaam haarscheurtjes te vormen in zijn spel. Met een aantal forse fouten op de tweede 9 was het niet zeker of hij zich wel zou kwalificeren. Maar zijn 10 slagen voorsprong op Daan zou toch wel genoeg zijn voor een plaats in het eerste? 

 

Samuel kwam niet helemaal in zijn spel en kwam in dezelfde scoringszone als Dimitri terecht, ook voor hem kwam nu de vraag of het wel goed genoeg was om zijn 12 slagen voorsprong op Daan te verdedigen.  


Daan was wekenlang vol in training en heeft veel aandacht besteed afgelopen winter aan het verbeteren van zijn swing. Dit kwam er in de kwalificatie wedstrijden niet uit en ondanks zijn 3e positie op de order of merit werd het voor hem zeer moeilijk om zich nog te kwalificeren op de laatste dag. Maar er voltrok zich een waar mirakel, Daan had de dag van zijn leven. Alle lessen en trainingen wierpen zijn vruchten af. Hij speelde shot voor shot en maakte in de omstandigheden een uitstekende ronde op de Lage Vuursche van 73. Daarmee bemachtigde hij een plaats in het eerste en stonden Samuel en Dimitri op de schopstoel.  

 

Na lange discussie met het TC en de captains van heren 1 en heren 2 was het resultaat dat Samuel in het eerste zou gaan spelen. Het team zou dit jaar bestaan uit; Jordy Kuijsters (captain), Bart van Slooten, Jorick van Geel, Kevin Blom, Samuel Scheper en Daan de Bruin. Een overmachtig team voor de eerste klasse maar zijn ze ook goed genoeg voor de hoofdklasse? 

 

De eerste wedstrijd was gelijk de belangrijkste, tegen de andere promovendus De Noord Nederlandse moesten we spelen op de Rosendaelsche. Jorick en Jordy gingen goed van start en wonnen de foursomme. Jordy wist ook zijn single te winnen. Maar helaas bleef het bij 4 puntjes.  

 

De tweede wedstrijd werd gespeeld op de Goyer. In de stromende regen en de vrieskou speelde we tegen de gedoodverfde landskampioen Houtrak. Invaller Michel van der Elst en Daan wisten in hun foursomme de eerste twee punten binnen te halen. In de singles halvede Samuel zijn single. Met deze drie punten was de wedstrijd gespeeld.  

 

De derde wedstrijd werd gespeeld op Kleiburg (gastbaan voor Broekpolder) hier speelden we onze tweede belangrijke wedstrijd om in de hoofdklasse te kunnen blijven. We speelden deze dag tegen Landskampioen 2021 de Rosendaelsche golf, echter was er sinds hun top dagen wel het een en ander veranderd bij de club waardoor hun topspelers naar andere clubs zijn gegaan. Hierdoor was er voor ons een goede kans om punten te pakken. Bart en Kevin pakten in de foursomme weer 2 puntjes. Bart wist ook zijn single te winnen en Jordy speelde AS. 5 puntjes tegen de Rosendaelsche was voldoende om te weten dat we het dit jaar niet zouden redden in de poule des doods.       

 

Op Houtrak de week erop speelde we tegen Broekpolder. Bart en Kevin wisten hun foursomme weer te winnen en Bart won ook zijn single weer. Met 4 punten was ook Broekpolder weer te sterk voor onze ploeg. 

 

De week erop speelde we op de Koninklijke Haagsche, we kwamen 6-0 tegen uit de foursommes, maar wisten met sterke singles van Kevin, Bart en Jorick toch nog 6 punten te pakken. Dit zou later blijken onze beste score te worden in de competitie. 

 

De laatste wedstrijd moesten wij tegen het sterkste team dit seizoen in de hoofdklasse ‘de Koninklijke Haagsche’. Met een gemiddelde Handicap van +3.5 en dat van ons team 1.0 was er een groot verschil in kwaliteit te zien. Het was ook niet verrassend dat het na de ochtendsessie weer 6-0 voor onze tegenstander was. Jordy ging in de middag als eerste man van start en won verdienstelijk met 3/2 van oranje speler Thijmen Batens. Ook Kevin speelde een goede partij tegen Nick Nolte (zoon van Bart Nolte , Nederlands beste golfer in de jaren 80 en 90). Met deze 4 punten konden we met een opgeheven hoofd het speelveld verlaten.  

 

De Haagsche wist ook afgelopen week in de kruisfinales te winnen van The Duke en in de finale ook van de Eindhovensche en is daarmee ook landskampioen geworden. Wij feliciteren Aron en zijn team met deze fantastische prestatie.  

  

Zoals de captain van Houtrak al zei “de Merwelanden, te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken”. Voor het 6e keer in de afgelopen 17 jaar speelde de Merwelanden nu op het hoogste niveau van de Nederland en elk jaar bleken we net niet goed genoeg.   

 

Maar er is een plan, na de eerste klasse dit jaar zullen wij weer terugkeren op het hoogste niveau. Met een team in vorm en spelers van Topklasse. De jonge garde heeft nu 2 seizoenen om de oude garde voorbij te streven en hun vaste plaats te bemachtigen voorin het eerste team. De oude garde zal dan van vaste waarde zijn achterin het team en de young guns de tegenstanders laten rillen van angst. Want dan zijn we niet meer een team van gematigde klasse, dan zijn we een team waar de tegenstanders rekening mee moeten houden. En wij zullen dan niet meer genoegen nemen met 4 puntjes per wedstrijd.  

 

Wij zijn op zoek naar sponsoren voor trainingen, lessen en faciliteiten. Mocht je hierin geïnteresseerd dan kun je contact opnemen met onze captain Jordy Kuijsters  

 

Wij willen onze sponsoren, toeschouwers en de golfclub bedanken en hopen weer voor jullie gereed te staan in het nieuwe competitie jaar. 

 

Jordy Kuijsters
Captain  heren 1 selectie  

 

 HEREN 2 ZONDAG 36 HOLES RESERVE 1E KLASSE


Groepsfoto van alle teams, gemaakt op de Haagsche

 

Na een zeer succesvol 2022 seizoen voor heren 2 waren de verwachtingen voor mij als captain best hoog gespannen. Het team zag er na de kwalificatie van Daan de Bruin voor heren 1 en met het vertrek van Hendrik-Jan naar de senioren wel iets anders uit. New kid on the block Jesse Roubos maakte dit seizoen zijn competitie debuut en Dimitri Dragic speelde dit jaar in heren 2 als eerste man. Jeremy Li completeerde het team als 7e man waar Michel van der Elst, Paul Todd, David Nainggolan en ik zelf de oude garde van heren 2 vormden.

Broekpolder, de Haagsche, Grevelingenhout en de Wouwse Plantage waren dit jaar de tegenstanders. Met de ervaring van dichtbij poule winst te zijn geweest vorig jaar, wilden wij dit jaar voor niks minder gaan. 

Broekpolder was de eerste tegenstander op de Wouwse Plantage. Erg leuke en mooie baan, aanrader als u deze baan nog nooit gespeeld heeft.

We konden gaan lunchen met een 4-2 voorsprong, welke wij in de middag omzetten in een 14-4 overwinning. Een goede eerste dag, waarin het toch altijd een beetje aftasten is hoe goed de tegenstander is. Haagsche won ook vrij makkelijk van Grevelingenhout en wist ons te vertellen dat de Wouwse een sterk team zou zijn. We wisten dus dat we de 2e ronde scherp moesten zijn, want hierin was de Wouwse de tegenstander op Grevelingenhout. Op papier waren zij sterker dan wij en helaas bleek dat op de baan ook.

Na een 5-1 achterstand uit de foursomes, konden wij ook in de middag de rug niet rechten en liepen wij tegen een 15-3 nederlaag aan. De Haagsche sleepte de 2e overwinning binnen door ook te winnen van Broekpolder.

Erg jammer dat je dan eigenlijk al weet dat de eerste plek buiten bereik is. De 3e speelronde waren wij gastheer en konden we even hergroeperen en kijken wat de rest ging doen. Wouwse won van de Haagsche en maakte geen fout. Broekpolder won het degradatie duel van Grevelingenhout.

De 4e speelronde mochten wij het opnemen tegen de Haagsche op een nog voor de helft in de stellingen staande Broekpolder. Helaas, eigenlijk geen competitie waardige baan. Dit door een grote baan renovatie. Onze strijd om de 2e plek in de poule zag er tijdens de lunch met een 4-2 achterstand niet goed uit. Maar in de middag pakten de singles beter uit. Door er 5 van de 6 te winnen, sleepten we er toch een 12-6 overwinning uit. De Wouwse maakte wederom geen fout en bleef winnen. 

De laatste speelronde mochten wij op een schitterende dag de competitie afsluiten op de Haagsche tegen hekkensluiter Grevelingenhout.

In de ochtend zouden wij onze enige punten laten liggen om met een 4-2 voorsprong te gaan lunchen en uiteindelijk, onder het toeziend oog van onze voorzitter Yolanda Bakkum met 16-2 te winnen.

Daarmee bezegelden wij het lot van Grevelingenhout om te degraderen en was het wachten op de uitslag van de Wouwse tegen Broekpolder. Uiteraard was dit een overwinning voor de Wouwse. Zij zijn kampioen geworden en promoveren naar de reserve hoofdklasse.

Wij hebben weer een erg leuke en goede competitie gehad. Ik wil via deze weg mijn teamgenoten bedanken en complementeren voor al hun inspanningen om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de competitie. We hebben een goede balans tussen gezelligheid en prestatie en dat leidt naar mijn mening vaak tot de beste resultaten. 

Ik kijk alweer uit naar de competitie van volgend jaar, waar we weer gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen.

André Goedhart
Captain Heren 2 36 holes
 

HEREN 2  27 HOLESv.l.n.r. Remon Scheper,Edwin Rombout, Coert Nodelijk, Menno van Dijk, Jeroen den Dubbelden, Peter Roobol, Joost de Bruijn

                               

Vanuit het secretariaat is ons gevraagd een kort stukje te schrijven over de NGF competitie 2023. Bij het voorstellen van het team komen we al op 150 woorden want wij spelen de NGF competitie met een achttal namelijk: Jeroen den Dubbelden, Remon Scheper, Menno van Dijk, Edwin Rombout, Joost de Bruijn, Coert Nodelijk, Peter Roobol en Frans van Stralen. Niet op volgorde van speelsterkte trouwens! Dit team is ook hét team wat vorig jaar voor het eerst in deze samenstelling competitie heeft gespeeld en helaas op 1 klein wedstrijdpuntje geen poulewinnaar is geworden. Daarom heeft dit team de afgelopen wintermaanden besloten golflessen te boeken en een pre-competitiekamp in Spanje te beleggen. Wat is gestart met 1 les is uiteindelijk een periode geweest van ruim een paar maanden omdat sommigen er toch wel baat bij bleken te hebben. Hierna zou de voorbereiding op de competitie oorspronkelijk een paar dagen naar Spanje zijn maar dit resulteerde uiteindelijk in een volle week. Voor velen was een volle week ook fysiek een uitdaging omdat de nachten behoorlijk kort waren, enerzijds door het gesnurk van een ander en soms van de gezelligheid die Marbella te bieden had. Goed, lang verhaal kort, aan de voorbereiding lag het niet.

De competitie kent 5 wedstrijddagen waarvan er 4 gespeeld worden en 1 keer gastheer. Hierdoor is de captain genoodzaakt geweest een roulatiesysteem te hanteren. Maar met in het achterhoofd dat het team kampioen moet worden! Wij waren ingedeeld met gevestigde teams als de Oosterhoutse, de Lingewaalsche, Bentwoud en Prise d’Eau. Op 9 april stond onze selectie in de startblokken op de Oosterhoutse Golf. De koude temperaturen en een gure wind waar wij sinds Spanje niet meer aan gewend waren gooiden geen roet in het eten en er werd met 13-5 gewonnen van op papier de sterkste tegenstander! Nu moest het dan echt gaan gebeuren! De bepaling van de selectie werd steeds strenger omdat we nu al konden ruiken aan het kampioenschap, immers als je de eerste wedstrijd wint ben je bijna kampioen.

Een week later stonden we er weer klaar voor op Prise d’Eau. Ook hier lieten we zien wie het beste voorbereid was, we wonnen wederom met 13-5! Nu moeten we doorpakken want als het nou niet lukt, komt er nooit wat van werd er door teamgenoten gezegd.

Het kon nog alle kanten op in deze competitie. Wat gaat er door je heen als captain, wie neem je mee, wie speelt samen met wie, is iedereen wel in vorm, kan hij de mentale druk aan? Het zijn allemaal vragen waar de 3e competitiedag antwoord op is gegeven. Je kunt het al raden, maar we wonnen als team met een fantastische uitslag 17-1! Bij ons is bekend wie er toen een kleine straftraining heeft gekregen en wat heeft hij gestreden tot het bittere eind!

En toen kwam het moment waarop we allemaal wachtten. De laatste wedstrijd. In de annalen van de sportgeschiedenis zijn er behoorlijk wat momenten opgenomen. Bijvoorbeeld het doelpunt van Dennis Bergkamp in 1998, het winnen van het EK in 1988, de vliegende kopbal van Van Persie in 2014, de ontelbare overwinningen van Bettine Vriesekoop maar ook de baanwissel van Sven Kramer in 2010…. De laatste wedstrijd in gaan als Kroonprins zijnde van de competitie is een rare dag. Je weet dat je kampioen bent maar wanneer, wie en hoe laat? Geen idee. De opstelling van de dag was er een waar de captain vertrouwen in had. Al hadden enkele teamleden een beetje wedstrijdspanning en begonnen te twijfelen aan deze opstelling. Toen op een gegeven moment alle ochtendpartijen gewonnen waren, barstte het feest los. We waren kampioen!

Hierbij willen wij onze sponsors bedanken voor het rijden met de bus, het regelen van de voorbereiding in Spanje, het regelen van de lessen, de investeringen in de kleding, BEDANKT: Wantijpaviljoen, HWS/Eurosupply, Fleetmarking Services en Van Dijk Installaties.

Jeroen Den Dubbelden
Captain heren 2  27 holes

Met vriendelijke groet,

Namens uw bestuur

Yolanda Bakkum
Voorzitter

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl