golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 17-05-2023

Beste golfer,

De landelijke NGF-competitie 2023 zit er bijna op. Wij hebben (nog) niet alle verslagen, maar gelukkig hebben wij wel al wat leesvoer voor u van vier van onze teams. Veel leesplezier!

DAMES SENIOREN 1, 18 HOLES


V.l.n.r. Hetty Wijgerse, Arja den Adel, Annelies van Putten, Anne Marie van Helden, Brit Raaijmaakers, Hilda de Vries, Heidy Visser, Hankie Quanz


Voor ons is de competitie 2023 weer voorbij.

Nadat we de eerste 2 keer veel wind en kou hadden, moesten we de 3e keer naar Cromstrijen, deze keer hebben we 4 uur in de stromende regen gespeeld. Ondanks alle inzet verloren we de wedstrijd.

De vierde keer waren we gastvrouw. De dames vonden dat we een lastige baan hadden.
We hebben heerlijk gegeten en gedronken. Bij ons werd de winnaar van de poule al bekend:
De Nieuwegeinse had 4 x gewonnen dus konden niet meer worden ingehaald.

Vandaag (20 april) moesten we naar Houten, de Nieuwegeinse.
Eindelijke een droge dag,  wel koud en veel wind. Hier gingen we de strijd aan om de degradatie te verdedigen wat ons helaas niet is gelukt.

We zijn 4 e in de poule geworden.

We hebben toch een fijne competitie gehad met leuke teams. Wilde hierbij Yolanda Bakkum en Marianne de Jong bedanken voor hun belangstelling.

Heidy, Hilda, Hetty, Annelies, Arja en Brit: ik wil jullie hierbij bedanken voor jullie inzet en gezelligheid.
Ondanks het verlies hebben we het toch leuk gehad met elkaar.
Hankie ik hoop dat je volgende jaar geen blessure hebt en  weer mee kan spelen, we hebben  je gemist.

Anne Marie van Helden
Captain


 

 DAMES DINSDAG 27 HOLES


V.l.n.r. Figen Durlanik, Nicoline Gout, Lien Vogel, Janny van Chastelet, Yolanda Bakkum, Ans de Haan (achter), Kate Moor

Competitie 2023, wat was het weer spannend en enerverend.

Met voltallige bezetting, bestaande uit Yolanda Bakkum, Lien Vogel, Kate Moor, Figen Durlanik, Janny van Chastelet, Nicoline Gout en ondergetekende zijn we gestart met de voorbereiding competitie 2023.

Door vanaf 1 januari alleen maar het spelletje matchplay te spelen, zit het systeem goed geworteld in ons brein.

In het verleden gingen  we nog weleens te vrolijk de eerste wedstrijd in, waardoor we belangrijke punten lieten liggen.

Nu was onze aandacht volledig gefocust en kwamen we dan ook met een dikke overwinning uit de strijd.

Gelukkig mag na de inspanning ook de ontspanning er zijn, om ons te ontladen en opnieuw  voor te bereiden op de volgende wedstrijd.

De 2e wedstrijd ging ons ook goed af, zei het met een minder groot puntenverschil.

Daarna kwam toch wel een lichte teleurstelling, we gingen met dikke cijfers onderuit.

Een extra training ingelast en ja hoor de laatste wedstrijd speelden we gelijk.

Het was weer een heerlijke tijd, we hebben weer mooie en minder mooie banen gezien.

Als we gastvrouw zijn vraag ik met regelmaat naar de ervaring van  onze baan.

Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen over de baan.

Als enige opmerking was dat de baan behoorlijk nat was, dat ligt aan de weergoden en die kunnen we niet beïnvloeden.

Na afloop werd er nog hevig gespeculeerd met betrekking tot alle veranderingen van de NGF competitie 2024

Er zal  ongetwijfeld een goede reden voor zijn.

De meningen waren zeer verdeeld, zoals het er nu uitziet gaan we volgend jaar 18 holes competitie spelen.

We gaan het ervaren en kunnen daarna uiteindelijk pas onze mening geven of ons plezier nog net zo groot is als met competitie van 27 holes.

Ans de Haan
Captain

HEREN SENIOREN 1, 27 HOLES HOOFDKLASSE


V.l.n.r. Dick Schalekamp, Harry van der Laan, Ben Kraa, Leon Moor, Rik Maaskant, Hendrik-Jan Peels

Team:
Dick Schalekamp
Harry van der Laan
Ben Kraa
Hendrik Jan Peels
Cock van As
Leon Moor
Rik Maaskant (c)

Met 6 man met max hcp 6 begonnen we in januari aan de missie om ons minimaal te handhaven in de Hoofdklasse 50+/27 holes. En met een gunstige loting, in de best mogelijke vorm én zonder tegenslag zou De Merwelanden weleens voor een stunt kunnen zorgen met plaatsing voor de kruisfinales voor het landskampioenschap.
 

De poule-indeling temperde die ambitie al direct want met De Pan en Houtrak troffen we meervoudige landskampioenen. Maar ook Goyer en Capelle bleken geduchte tegenstanders te worden want zij maakten gebruik van de nieuwe mogelijkheid om een golfpro op te stellen.  En omdat van de vijf teams er twee degraderen, leek ineens handhaving al een hels karwei te worden.

En tot overmaat van ramp blesseerde Cock Van As  zich 10 dagen voor de eerste wedstrijd zodanig dat hij zich de gehele competitie uiteindelijk heeft moeten laten vervangen door Leon Moor. Ofschoon onze  Schoonhovense fritoloog kan bogen op vele jaren op het hoogste clubniveau, was hij de laatste jaren vooral druk met de uitbreiding van zijn horeca-imperium aan de Lek en veel minder met golf. Het goede nieuws Cock en  Leon zijn beiden nagenoeg weer de oude.
 

De eerste wedstrijd was gelijk een cruciale: op Houtrak tegen promovendus Capelle. Om niet direct in de degradatiezone te belanden, moest onder zware baancondities  gewonnen worden van het op papier 'zwakste' team. Na 4-2 na de greensomes werd het 11-7. 

Een week later waren de baan (Goyer) en het weer (zon) blijkbaar ons beter gezind want Houtrak (met o.a. 3x hcp 1) werd met 15-3 van de Gooise matras geveegd. En met twee overwinningen stonden we ineens trots aan kop: ex aequo met regerend landskampioen de Pan. Een tweestrijd om plaatsing voor de playoffs voor het landskampioenschap diende zich aan voor speeldag 4. Dat leek ook nog steeds zo na dag 3 want onder ons gastheerschap won onze directe concurrent zijn 3e wedstrijd. De Capelse  vormde het decor van de apotheose in onze poule.  De vele regen voorafgaand aan en tijdens de wedstrijd verzamelde zich in grote plassen op de naar verluid laagst gelegen en voor die dag natste 18 holes van de wereld. En ondanks de  support (van o.a. onze voorzitter Yolanda en een revaliderende Cock) vonden wij ons Waterloo tegen de Pan. Wat ons restte was de zekerheid dat we - ongeacht de uitslagen van de 5e en laatste competitiedag - niet meer konden degraderen. Op de Pan overschaduwden (andermaal) regen en onweer ëén van de mooiste "oude" banen van Nederland en werden we op scherpte afgetroefd door de mannen van de Goyer, die daarmee de degradatiestrijd met Houtrak in hun voordeel beslisten. 
 

Ondanks het tegenvallende weer en het uitvallen van Cock hebben we ons kranig staande gehouden tussen de beste en meest ervaren 50+ golfers van Nederland. Niet slecht voor een kluitje uit de klei getrokken Merwelanders die pas rond hun 30e of later zijn gaan golfen, toch?

Rik Maaskant
Captain

HEREN SENIOREN 2, 27 HOLES


V.l.n.r. Sam Wytema, Jan Niehof, Piet van Putten, Han van der Wal, Knight Kunsen, Frans Barel

Persbericht: Heren senioren 2 volgend jaar verder in SGL

Van Uw correspondent:
Na het verlies in de belangrijke confrontatie met Capelle was er geen feestelijke intocht in Dordrecht. Sporadisch wapperde nog her en der de driekleur bij thuiskomt om 22.00 uur maar verder was het stil op straat. Merwelanden 2 dat zelfs als enige van alle teams tegen de kampioen uit Rijswijk een gelijkspel wist af te dwingen bleef uiteindelijk met lege handen staan en zelfs degradatie naar de 5e klasse is het gevolg. Daar hoort dit team met deze kwaliteiten natuurlijk niet thuis. Direct volgde al het besluit dat het team zich niet meer beschikbaar stelt voor de NGF competitie. Een gemis voor golf minnend Nederland maar uiterst begrijpelijk. Merwelanden 2 zal volgend jaar gelukkig nog wel te bewonderen zijn. Zij splitsen zich af van de NGF en starten een eigen tour. Dit naar voorbeeld van LIV.
Deze competitie zal spelen onder de naam SGL ( super golf league). Het team staat ingeschreven als MS1 (merwelanden select 1).

Nawoord van de redactie : In bovenstaand persbericht is onze correspondent vergeten weer te geven dat na afloop van alle wedstrijden de beker voor de MVP van Heren senioren 2 (en van de gehele competitie) werd uitgereikt aan kapitein Piet.

Piet van Putten
Captain


Met vriendelijke groet,
Namens het Bestuur

Yolanda Bakkum
Voorzitter

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl