golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 12-11-2022

ALGEMENE LEDENVERGADERING

In tegenstelling tot hetgeen wij in de vorige nieuwsbrief vermeldden, vindt de Algemene Ledenvergadering niet plaats op maandag 28 november, maar op dinsdag 29 november!
De uitnodiging heeft u afgelopen week ontvangen en wij hopen u op 29 november te ontvangen.

 

NAJAARSCOMEPTITIE 2022

Dit jaar werd onze club tijdens de najaarscompetitie vertegenwoordigd door twee teams. Hieronder de verslagen.

 

Merwelanden 1: Monique Vermeulen, Irma Siegers, René Vermeulen en Piet van Heukelum.

Er is gevraagd om een verslagje van onze deelname aan de Najaarscompetitie aan te leveren, dus spontaan op het toetsenbord gestort. Wij speelden met de volgende teams, t.w. De Berendonck 2, Almeerderhout 6 en Landgoed Bergvliet 2. De eerste wedstrijd bij Almeerderhout hebben wij de eerste 7 punten binnengehaald. De tweede wedstrijd bij ons in Dordrecht hebben wij de tweede 7 punten binnengehaald. De derde wedstrijd bij De Berendonck hebben wij 3 punten binnengehaald. Hierbij moet vermeld worden Monique was geblesseerd, dit gebeurde op een bedrijfsuitje…! Dit was onze makke, vandaar de 3 punten.

De vierde wedstrijd bij Landgoed Bergvliet moest het gebeuren ….  Monique nog steeds geblesseerd, maar toch heeft ze gespeeld. Het moest hier gebeuren …….! Helaas, …. het is niet gebeurd … 1 puntje te weinig.  

Dit was natuurlijk balen voor ons vieren, maar de 4 zondagen hebben wij schitterend weer gehad en met de drie andere teams was het echt heel gezellig! Wij hebben weer genoten!

Er zat een team bij die bij elk clubhuis het licht uitdeed. En dat waren wij niet!

 

 

Merwelanden 2: Heidy Visser - captain, Anja Goedhart, Figen Durlanik, Ada Tijssen en reservespelers Chantal  Zhao en Hankie Quanz

Dag 1,  9 oktober 2022 speelden we op Almeerderhout. Wij speelden Gooimeer en Markermeer. Almeerderhout heeft nl 3 lussen van elk 9 holes. Prachtig weer, dat is het overigens alle dagen geweest. Iedere keer konden we in polo spelen. Hilarisch moment was wel op de 1e teebox, toen we mochten starten. Heidy maakte de cover van haar golftas open en verschoot enigszins van kleur om met stomme verbazing te constateren dat zij alleen haar driver, houten + putter in de tas had. Heidy was een week met vakantie geweest en helemaal vergeten dat zij haar ijzers ingeleverd had bij de shop om deze opnieuw te laten grippen. Enfin, zij heeft toen van iemand een ijzer 8 kunnen lenen en kwam na 18 holes met 31 stableford punten binnen. Dan kun je golfen !!!!
We hebben overtuigend gewonnen. Mede dankzij Figen die de beste speler was van de dag, zij had 37 stableford punten op de kaart.

Dag 2 waren wij gastvrouw. Deze dag werd het geduld van de spelers wel erg op de proef gesteld. Baan was lastig spelen doordat deze net bezand was en de rough erg hoog. De laatste flight kwam 6 uur na de start binnen . Ook nu weer gewonnen.

Dag 3 mochten we spelen op Bergvliet. Nu speelde Chantal mee. Figen was een weekje op vakantie. De baan lag er prachtig bij. Niet gewonnen, wel goed gespeeld door iedereen.

Dag 4 speelden we op Kralingen. Omdat Figen mede organisator is van de nieuwe ledenwedstrijd was Chantal degene die meeging naar het gezellige Kralingen. We hebben hier niet gewonnen, Chantal heeft prima gespeeld maar de rest van ons liet het nogal afweten.

We zijn gelijk geëindigd met 16 wedstrijdpunten maar toch hebben wij gewonnen omdat onze teamscore hoger was dan de nummer 2.

Toch hebben we (zij het nipt met 1 punt verschil) overall gewonnen.

Najaarscompetitie is zeker een aanrader voor iedereen. Verleden jaar was het weer in oktober net als dit jaar fantastisch.

V.l.n.r. Heidy, Chantal, Anja en Ada


Links: Figen en Anja, rechts: Heidy en AdaNIEUWE LEDEN EN VRIJE GOLFERS WEDSTRIJD

Op zondag 30 oktober vond voor de tweede keer van dit jaar de nieuwe leden/vrije golfers wedstrijd plaats. De opkomst was goed en de weergoden waren ons goedgezind. Onze leden werden ontvangen met koffie/thee met gebak en na afloop van de wedstrijd werden de prijzen uitgereikt onder het genot van een drankje met bittergarnituur. Nicky van der Kooij won de eerste prijs. Wij willen onze vrijwilligers die als begeleiding mee de baan in zijn gegaan, bedanken voor hun hulp en in het bijzonder Liesbeth Groeneweg die zich de afgelopen zes jaar enorm heeft ingezet voor onze nieuwe leden wedstrijden, zij heeft het stokje overgedragen aan Figen Durlanik.


WINTERLESSEN

De winterlessen zijn weer in volle gang. Ook dit jaar hebben wij weer gekozen voor zes lessen en als extra stimulans hebben de deelnemers een tegoed van € 10,00 voor de driving-range sleutel gekregen. Wij hopen de winterlessen eind maart weer af te sluiten met een wedstrijd waarvoor u als deelnemer van de winterlessen natuurlijk weer uitgenodigd wordt.


SECRETARIAAT

Wegens omstandigheden zal Anita met ingang van 21 november tijdelijk iets onregelmatiger en voornamelijk thuis werken. Uiteraard is zij wel telefonisch en per mail bereikbaar. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur

Coert Busio
Voorzitter

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl