golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 16-06-2022

De bloemenpracht van Crayestein

Wie op maandag 13 juni niet beter wist zou denken dat er op Crayestein een klein bloemenwinkeltje was geopend. Dat is natuurlijk niet waar. Wel waar is dat tijdens de Algemene Leden Vergadering van die avond een aantal mensen in het zonnetje zijn gezet.
 
Zo kreeg het Heren1 Team; Jordy, Bart, Kevin, Samuel, Jeremey, Dimitri, Andre en Daan bloemen omdat zij zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse.
 
Ook waren er 2 bestuursleden die afscheid van ons bestuur namen, Elco Fok en Onno Krips.
 
Ten slotte, en zeker niet onbelangrijk, was er een boeket voor Käthe de Vries die uitgeroepen is tot Lid van Verdienste. Zowel Käthe als de nieuwbakken hoofdklassers en aftredende bestuursleden ontvingen bovendien nog lovende woorden van de voorzitter Coert Busio en Jordy Kuijsters.

 

 
 

Verslag van het competitie team Merwelanden 2 (Heren 27 -holes). 

Het team dat op woensdagavond regelmatig het licht uit doet.

En ineens was daar het briljante idee van Jeroen om met ons woensdag avond groepje competitie te gaan spelen maar natuurlijk puur voor de gezelligheid.In de groep waren er maar twee (Jeroen en Remon) die echt ervaring hadden met het spelen van competitie en ikzelf zo’n 35 jaar geleden maar dit mocht geen belemmering zijn. Het was voor de gezelligheid en met Remon als captain (democratisch gekozen) zou het wel moeten lukken en we werden ingeschreven als Merwelanden 2 (Heren 27 -holes) en zouden spelen tegen Leeuwenbergh 3, Dongen 1 en Prise d’Eau 4.

We moesten wel twee jaartjes wachten i.v.m. corona. De plannen werden gemaakt en de woorden trainingskamp, sponsors en voorspelen vielen regelmatig.Het zou 4 dagen Spanje worden en voorspelen op de banen Leeuwenbergh, Prise d’eau en de 9 holes baan van Golfcentrum Dongen. Het werd uiteindelijk voorspelen op Dongen en Prise d’Eau. De sponsoring ging voortreffelijk en de kleding (volgens sommigen buiten het team wat te blauw) werd aangeschaft.

De twee reserves Coert en Edwin staan niet op de foto maar zijn zeker zo belangrijk geweest

 

De eerste wedstrijd moest gespeeld worden op Leeuwenbergh 3 waar de start niet in ons voordeel uitpakte, regen en hagel en wij moesten als laatsten koud en stijf starten. Het werd toch een zeer leuke dag en wij hadden onze eerste ervaring opgedaan met het spelen in teamverband, we verloren helaas met 13-5 tegen Leeuwenbergh.

De tweede wedstrijd werd op Crayestein tegen Dongen gespeeld waar wel van werd gewonnen, de lunch en het diner waren weer voortreffelijk geregeld.

De derde wedstrijd was vriendschappelijk en werd gespeeld op Prise d ’Eau waar wederom werd gewonnen en ook hier stond weer een heerlijke lunch klaar.

De laatste wedstrijd was op de 9 holes baan van Golfcentrum Dongen waar eerst wat sceptisch tegen aan werd gekeken maar het is toch een uitdagende baan met een par 5 van 540 meter. De stand was zo dat bij een verlies van Leeuwenberg en winst van ons we de competitie nog konden winnen, de spanning liep op en iedereen steeg boven zichzelf uit en er werd inderdaad gewonnen. Leeuwenberg verloor net maar wat jammer was dat zij net een puntje meer hadden dan wij en zo eindigden wij op een zeer verdiende tweede plaats.

Het was voor ons: Remon, Jeroen, Menno, Joost, Coert, Peet, Edwin en mijn persoon een leuke en leerzame ervaring maar vooral gezellig en de plannen voor volgend jaar zijn er al! Er wordt gedacht aan een trainingskamp van 3 weken Zuid-Afrika, op 10 banen voorspelen en de nieuwe kleur van het tenue wordt oud roze maar die discussie loopt nog. Op een uurtje regen en hagel na hadden we alle dagen mooi weer. Veel gezelligheid en leuke tegenstanders maar toch ook de spanning van het spelen van een competitie wat toch weer anders is! Daardoor dus zeker voor herhaling vatbaar en misschien een stimulans voor anderen om ook een competitieteam samen te stellen.

En natuurlijk gaat grote dank uit naar onze sponsors: Eurosupply Hoogwerkers/HWS, Van Dijk Installaties, Het Wantijpaviljoen en Marine Fleetmarkingservices.

Frans van Stralen     
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl