golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 19-04-2016

Uitslagen week 15

 

De Merwelanden Heren 1 Standaard 36 Holes.

Ons Heren 1 team is ongeslagen en staat alleen aan kop na 2 wedstrijden gespeeld te hebben. Met fifty – fifty oud en nieuw bloed werden knappe en krappe overwinningen gehaald op Leeuwenbergh ( 10-8 ) en Kagerzoom ( 11-7).

Na het aankomend gastheerschap zullen de resterende matches tegen Rijswijk en Rozenstein bepalen hoe hoog Leon, Rik, Jeroen, Bart, Diederik en Kevin als team kunnen reiken.

Uw aanwezigheid bij onze laatste wedstrijden wordt op prijs gesteld, wij kunnen support best gebruiken, en wordt zeker gewaardeerd.

Namens het Heren 1 Team,

Jeroen den Dubbelden.

 

 

 

Dames senioren 18-holes team 1

 

Dit jaar zijn we ingedeeld met teams die in Limburg en Brabant spelen

 

Heel gezellig maar best een eindje rijden.

Vorige week speelden we op de Peelse tegen Rijk van Margraten .

Bij Heel veel wind en 2 hagelbuien werd de winst door ons toch binnen gehaald.

23-13

 

Afgelopen donderdag moesten we op het Rijk van Margraten spelen. Eerst hadden we een dag van te voren al willen gaan maar na een praatje met elkaar te hebben gemaakt kwamen we op het idee een busje te huren en met elkaar naar de baan te gaan.

Iemand uit het team had een vriend die een Opel bus had en na een belletje vond hij het wel leuk ons te rijden naar Maastricht. Ik moet zeggen het was heel relaxt.

S,morgens om  8 uur verzamelt in Arkel alle spullen ingeladen en vertrokken richting Maastricht.

Schitterend weer en een mooie baan. Heerlijk heuvelachtig dus de conditie werd op de proef genomen.

Deze keer hebben we gewonnen met 26 - 10 dus het gaat goed.

A.s donderdag spelen we op Princenbosch.

En gaan er weer met frisse moed tegenaan.

 

Anne Marie van Helden

 

 

Verslag 2e competitiedag, Dames senioren 1

17 april, prachtig weer en spelen op de 9-holes baan van De Schoot in Sint- Oedenrode.

Alles was 9-holes: de parkeerplaats, het clubhuis, de kleedkamer en natuurlijk de baan. Door de verschillende tee posities heb je bij de afslag toch het gevoel dat je 18 holes speelt. Bij de overige slagen en op de greens helpt het soms dat je de baan, in ons geval, drie maal in één dag speelt. Je leert de lastige punten kennen.

De omgeving is heel landelijk en stil. We hoorden/ zagen veel vogels, zoals de koekoek, de specht, scholekster, duif, kievit, kwikstaart en grutto. Links van hole 7/16 knorden zwarte varkens in, in onze ogen, een varkensparadijs . Tussen de holes 7/16 en 8/17 was een eekhoorntje druk bezig met ik weet niet wat. Soms bleef ze geïnteresseerd kijken naar wat wij met de bal deden dan weer holde ze druk heen en weer.

We wonnen de wedstrijd tegen De Haenen met 11-7. Minder afgetekend dus dan de vorige wedstrijd. Princenbosch, dat nu voor de eerste keer speel, deed dat wel, zij wonnen met 16-2 van De Dommel, die vorige week met 16-4 wonnen van De Haenen.

Het zal de volgende twee weken dus zeker niet makkelijk worden.

Volgende week spelen we in Sint Michielsgestel (De Dommel) tegen Princenbosch.

 

Leonie Zuijdveld

 

 

 

Van de H&R Commissie​

 

Hoera, het is vandaag mooi weer! U wilt graag uw handicap verbeteren? Dat kan met de qualifying-kaart, ook wel genoemd Q-kaart. Deze kaart koopt u voorafgaand aan uw rondje golf in de shop voor 50 cent.

U kunt kiezen tussen een 18 holes ronde, een (halve) ronde over de eerste 9 holes of een (halve) ronde over de tweede 9 holes. Van de shop-medewerker krijgt u een Q-kaart met daarop voorgedrukt uw naam, handicap, lidmaatschapscode, datum, volgnummer, kleur tee en of u 9 dan wel 18 holes speelt

 

Er zijn wel twee beperkingen voor het lopen van een Q-kaart:

1. Spelers met een handicap van 4,4 of lager (handicap-categorie 1) kunnen geen Q-kaart lopen.

2. De overige spelers mogen maar één Q-kaart over 9 holes per dag laten registreren. De computer geeft namelijk per dag geen twee Q-kaarten over 9 holes uit aan dezelfde speler.

 

Na afloop van uw ronde kunt u de score zelf invoeren in de zuil, die zich bevindt in de hal van het clubhuis. U drukt in het openingscherm op Q-kaart, haalt uw NGF-kaartje door de paslezer.

Vervolgens ziet u uw scorekaart. Met behulp van de cijfertoetsen rechts in het scherm kunt u de gemaakte scores per hole invoeren.
Controleer of het aantal stablefordpunten gelijk is met uw eigen berekening. Zo ja, klik op akkoord of herstel eerst de fout. Lever vervolgens uw kaart in bij de handicap- en regelcommissie door deze in de brievenbus onder de zuil te stoppen.

 

Alvast een fijne golfdag gewenst!

 

Han Hofstede

H&R commissie

 

 

De teken check

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl