golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 08-06-2022

Beste golfer,

 Veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief met ook hierin weer genoeg leesvoer aan competitieverslagen.

 JEUGDCOMMISSIE
In onze vorige nieuwsbrief heeft u de oproep van Senna Lichteveld kunnen lezen waarin hij vraagt naar vrijwilligers voor de jeugdcommissie. Met trots kunnen wij u mededelen dat hij een aantal mensen bereid heeft gevonden om samen met hem de jeugdcommissie nieuw leven in te blazen. Top gedaan, Senna!

De jeugdcommissie bestaat nu uit:

Senna Lichteveld (voorzitter)
Jordy Kuijsters
Franklin Kuijsters
Figen Durlanik

Wij wensen Senna, Jordy, Franklin en Figen heel veel succes en plezier toe!


REMINDER ALGEMENE LEDENVERGADERING

U heeft de uitnodiging al ontvangen, maar toch herinneren wij u graag aan de Algemene Ledenvergadering die gehouden zal worden op maandag 13 juni om 20.00 uur in het clubhuis. Bent u er ook bij?


VAKANTIE SECRETARIAAT
In verband met vakantie is het secretariaat gesloten vanaf 13 juni tot en met 3 juli. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met onze secretaris Marianne de Jong via secretaris@gcmerwelanden.nl .


COMPETITIEVERSLAGEN

 Verslag Heren 2, 36 holes

 
Bovenste rij v.l.n.r. Daan de Bruin, Paul Todd, David Nainggolan
Onderste rij v.l.n.r. Hendrik-Jan Peels, André Goedhart, Michel van der Elst

Wij hebben een geweldige competitie achter de rug. Wij waren zondag 15 mei pas klaar omdat de eerste speeldag was vervallen. Iets wat later een geweldig scenario bleek te schetsten voor de laatste speeldag.

Wij zijn onze competitie gestart op Noordwijk tegen Rozenstein. Altijd spannend de eerste keer, niemand weet hoe de verhoudingen zijn en met winst beginnen is in een korte competitie cruciaal. Wij waren dus ook erg blij met een 18-0 overwinning om er daarna in het clubhuis achter te komen dat de Haagsche 4 ook met 18-0 had gewonnen. Wij vervolgde onze competitie op de Haagsche tegen Noordwijk. Op wederom een schitterende baan waren wij ook dit keer de bovenliggende partij en brachten wij met 13-5 de tweede overwinning binnen. Tijdens ons gastheerschap zagen wij het team van de Haagsche wederom met 18-0 winnen en namen zij de koppositie in de poule weer van ons over.

Onze 3e wedstrijd speelde we op Rozenstein tegen de Kennemer. We wisten dat we bij winst om het kampioenschap zouden strijden tijdens de laatste speeldag. Het team verscheen scherp op tee en met een 17-1 overwinning probeerde we toch een statement te maken richting onze concurrent de Haagsche. Zij dachten waarschijnlijk hetzelfde want u raad het al 18-0 in hun voordeel. Nu bleek dus dat doordat we de eerste keer niet hebben gespeeld, nu tijdens de inhaaldag 2 teams met de volle winst tegenover elkaar stonden om te strijden voor het kampioenschap. Op papier waren waren zij zwaar favoriet want met handicaps +0.6 tm 2.6 was zelfs hun 6e man bijna 1,5 punt lager dan onze eerste.

Op de Kennemer met extreem mooi weer gingen wij onze huid toch zo duur mogelijk verkopen. Na de foursomes was de stand 3-3 en nog niks beslist. Helaas bleek een stunt tijdens de singels te veel gevraagd en zijn we uiteindelijk met 12-6 strijdend ten onder gegaan. Ik ben alsnog erg trots op mijn team en op onze prestatie. We hebben een fantastische competitie gespeeld op geweldige banen en met mooi weer.

 

André Goedhart

Captain Heren 2Verslag Heren 1              

OP NAAR PROMOTIE!

Onze competitie periode begon traditiegetrouw met het trainingskamp in Portugal. Op twee moeilijke banen bereiden wij ons voor op de competitie. Heren 1 speelde zoals het voorgaande competitie jaar in de 1e klasse, maar de heren willen meer. De hoofdklasse is het enig doel voor ogen.

Het team bestaat uit 6 spelers. Team captain Jordy Kuijsters, Bart van Slooten, Kevin Blom, Samuel Scheper, Jeremey Li, Dimitri Dragic.

De eerste wedstrijd op de Hooge Rotterdamsche moesten wij gelijk tegen onze concurrent Oude Maas. Dit werd een grote overwinning en in de speeches werden wij al kampioen geprezen. Ook de tweede wedstrijd tegen Kleiburg werd een zeer ruime overwinning.

De derde wedstrijd speelde we op Wouwse Plantage tegen de Hooge Rotterdamsche. Wellicht een kleine onderschatting, maar we verloren de eerste 6 punten in de foursommes. En na 6-0 achterstand terug komen is lastig. We wisten goed terug te komen met 4 gewonnen singles in de middag. Helaas net niet genoeg om te winnen.

Normaal is het zo in de competitie dat als je een partij verliest je geen kans meer maakt op de titel. Echter was dat dit keer niet zo. Omdat de concurrentie van Oude Maas dusdanig sterk was, konden we nog winnen, zolang Oude Maas maar van de Hooge Rotterdamsche wist te winnen.

De 4e dag was de dag waar het om draaide. Wij moesten een dikke uitslag neer zetten en de Hooge Rotterdamsche moest verliezen. Na een overtuigende 6-0 voorsprong met de dubbels wisten wij 14-4 te winnen. Nu moest Oude Maas winnen van de Hooge Rotterdamsche en dan waren wij kampioen.

Het stond 8-8, de laatste flight was nog in de baan en onze toekomst in de hoofdklasse hing af van de nummers 6 van de concurrenten. Oude Maas ging 1 up hole 18 op en maakte een bogey op hole 18, waar de speler van de Hooge Rotterdamsche als met 2 op de green lagen en alleen maar 2 puts nodig had om kampioen te worden. Maar hij kon het niet afmaken en door de 3 put van de 6e man, werden wij kampioen.
 

De promotiewedstrijd

De promotiewedstrijd vond plaats op de Batouwe. Met het voorspelen lag de baan er nog heel slecht bij. Maar wat ze in een week allemaal wel niet kunnen doen. De baan lag er goed bij voor de wedstrijd en de heren waren zeer gemotiveerd. Voor de promotiewedstrijd hadden we versteking in laten vliegen onder de naam Andre Goedhart. Het doel de hoofdklasse halen was nog steeds zeker haalbaar. Halverwege de foursommes, stond de eerste flight met Bart en Kevin AS, de tweede flight met Jordy en Dimitri was 6 up en de derde flight met Samuel en André Goedhart stonden 3 down. Echter was er een omslagpunt en gingen de heren in de laatste foursomme spelen alsof hun leven er van af hing. Ze wonnen uiteindelijk allemaal de fousomme met 3 up voor en gingen 6-0 voor de middag in. Bart ging als eerste de baan in en speelde een goede ronde. Als tweede ging Jordy de baan in en hij won 7/6 waarmee de eerste twee middag punten binnen waren. Daarna kwam Samuel binnen met 6/5 winst om de overwinning binnen te halen, een aantal minuten daarna wist Bart ook zijn pot dik te winnen met 5/3. Voor de overige spelers was de boodschap duidelijk. De Merwelanden Heren 1 speelt volgend jaar weer hoofdklasse!

Dimitri, André en Kevin allemaal up in hun singles hebben zoals het hoort hun singles opgegeven en het bier heeft rijkelijk gevloeid.

Wij willen de supporters, de club en de sponsoren bedanken die onze hebben gesteund en hopen jullie uiteraard volgend jaar weer te zien op het hoogste niveau van Nederland!

 

Heren 1
Jordy Kuijsters

 

Eindverslag Heren Senioren 3

Enigszins verrassend werd ook de vierde wedstrijd verloren en wel tegen Midden-Brabant 2. Nadat wij voor het eerst gelijk stonden na de dubbels gingen wij er in de singles hard tegen aan. Dit hadden wij beter niet kunnen doen want in de singles werden wij er hard afgeslagen.

Einduitslag : Midden-Brabant 15 -3

Deze uitslag en de manier waarop leverden weer veel discussie op in het Brabants Nieuwsblad en ver daar buiten, welke ik u niet wil onthouden.

Persbericht nu.nl
????
tjes regen gaat team merwelanden voorbij:
Het koninklijkhuis heeft bekend gemaakt dat door een administratieve vergissing er geen lint
????tjes zijn toegekend aan de leden van het team Merwelanden 3. E.e.a. is helaas niet meer te herstellen. Ondanks dat winstpartijen in de ⛳️ competie zijn uitgebleven blonk het team uit in: sportiviteit en kwalitatief uitzonderlijk spel. Daarmee promote het team de golfsport in het algemeen maar heeft het ook de Drechtsteden belangeloos op de kaart gezet. Het koninklijkhuis heeft daarom besloten het  Nederlandse vlag ???????? vertoon van vandaag bij uitzondering ook toe te wijzen aan dit team. De wimpel blijft exclusief voor het koninklijkhuis.

 

 

Nu.nl
Greensome opstelling nieuwe basis voor succes in seizoen 2023:
Team Merwelanden 3  heeft eindelijk de oplossing gevonden in de juiste opstelling na ingreep captain piet die nog steeds geen inspraak duldt maar wel het vertrouwen van het team heeft. Het ging in de laatste wedstrijd nergens meer om. Het team kon noch kampioen worden en degradatie was ook reeds een veiliggesteld. Focus lag op de ochtend wedstrijden en jawel….het team kwam met een 3-3 punten verdeling de kleedkamer op zolder weer in. Dat daarna de middag wedstrijden met singles verloren werden kon de pret niet meer drukken. De combinatie piet/frans;sam/rien en jan/han bleek de gouden greep. Het team steeg voor de pauze boven zichzelf uit en zette daarmee een resultaat neer dat KLINKt als een
????
. Het feestgevoel, verlies aan focus en greens die de kwalificatie rough verdienen leidde er toe dat de middag partijen verloren werden.
Geconcludeerd kan worden dat seizoen 2022 een zoektocht is geweest naar de juiste speelwijze. De individuele spelers barsten van de kwaliteit. Daarom gaat iedereen ervan uit dat dit team in 2023 weer om de prijzen mee kan doen. Er is rust daar er geen transfers verwacht worden. Alle contracten met de spelers inclusief sponsor zijn verlengd.

 

 

Opgepikt uit engelse pers. Toch wel een kritische noot voor ons team na alle lovende berichten in de nederlandse bladen:

 

View on dutch golfcompetion: The difference between a succesfull team and other teams is not the lack of golf qualities, not the lack of golfcourse knowledge but rather the lack of sence of urgency to winn. When Merwelanden 3 wants to become champion in the next season they have to demonstrate the will to winn instead to focus on pleasure.

 

 

 

Als houder van de felbegeerde Heren-senioren bokaal, heb ik voor aanvang van onze competitie deze bokaal beschikbaar gesteld aan de speler die over de 4 wedstrijden de meeste wedstrijdpunten voor ons team zou binnen brengen.
Je zou toch denken dat deze stimulans mijn teamgenoten tot het uiterste zou prikkelen, maar niets is minder waar.
Na 3 maal winst in de singles en 2 maal in de greensome heb ik na thuiskomst onder het genot van een welverdiend glas wijn de bokaal opgepoetst en in de afgesloten vitrinekast weer opgeborgen.
Ik heb al vele suggesties langs zien komen om dit team tot betere prestaties te laten komen.
Na een grondige analyse kom ik tot de volgende conclusie: het team is uitermate gemotiveerd, maar om tegenstanders te verslaan die gemiddeld 15 jaren jonger zijn, schieten wij tekort!
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Lefties dit begrepen hebben en beiden een elektrische trolley hebben aangeschaft.
Dus als onze sponsor voor de lange termijn gaat, gaarne 4 elektrische trolleys voor onze teamgenoten.
Mannen ik heb met veel  plezier genoten van deze wedstrijden.

 

 

Brief van de voorzitter: “Mannen, treur niet, wees trots! Wat hebben jullie elkaar de afgelopen tijd fijn vastgehouden. Ondanks alle pogingen van de doortrapte paapse Brabanders jullie uit elkaar te spelen stonden jullie ferm naast elkaar. Daar konden geen overvliegende F35’s, geen bitterballentrucs, geen aspergegaten, geen verbanning naar Van der Valk tegenop. Jullie bleven in elkaar geloven, vechtend voor onze noordelijke protestantse normen en waarden. Op basis van handicap en leeftijd worden jullie kampioen! Bedankt voor het verdedigen van onze clubkleuren in 50 tinten rood.

 

 

 

Slotwedstrijd Merwelanden 3 : Gastheer en winnaar van de NGF spottersprijs!

Nadat wij uitgespeeld waren op de Brabantse banen was er een conclusie: De greens waren ontzettend traag of konden de kwalificatie green niet eens dragen. Om onze gasten een optimale baancondities voor te schotelen hebben wij contact opgenomen met Jordy, met het verzoek om de greens wat sneller te maaien. Dit verzoek werd gehonoreerd en leverde de nodige positieve reacties op. Geen van onze Brabantse tegenspelers was in staat om een hole in twee putts uit te holen. Überhaupt was het al moeilijk om de greens te bereiken vanwege de vele ballen buiten de fairway en dat leverde ons team de prestigieuze spottersprijs van NGF op. Een prijs waar wij met zijn alle zeer trots op zijn.

Natuurlijk was er het Brabants nieuwsblad er als de kippen bij om dit in een persbericht vast te leggen.

 

 

 

 

Persbericht Brabants Nieuwsblad:
4 Brabantse Teams togen vrijdag 6 mei voor de laatste ronde naar het eiland van Dordrecht waar Merwelanden 3 gastheer was. Om maar direct de eerste conclusie te trekken: het team deed dat op een wijze kampioenswaardig. Alle spelers waren aanwezig incl. reserve Ben. Dat niet alles vlekkeloos verliep was ingecalculeerd en werd gerepareerd waar mogelijk. Zo sprong Ben belangeloos bij in de ochtend bediening die onderbezet was om een ieder van koffie met wat lekkers te voorzien. Nou ja dat lekkers was een boterkoek puntje ter grootte van een golfballetje. Gelukkig was het windstil dus het waaide niet van het schoteltje. De driving range ballen stonden klaar voor alle wedstrijdspelers en om 10.30 barstte de wedstrijd los op onze mooie, droge en daardoor nog moeilijkere baan. Om die reden plaatste captain Piet op maar liefst 2 holes spotters hetgeen hogelijk gewaardeerd werd. De lunch welke geserveerd werd was van prima kwaliteit en verdient lof. De middag bracht onder zonnige omstandigheden de kampioen uit Best voort. Merwelanden 3 genoot nog steeds van de behaalde 5e plaats.
De borrel en barbecue kon onder het genot van de avondzon op het terras niet meer kapot ondanks dat de bijbehorende salades waarschijnlijk bedoeld waren voor 2 teams ipv 5. Een kleine smet die te laat werd gecorrigeerd met een “re-fill”. Na de gebruikelijke blablabla speeches waar niemand naar luisterde ging iedereen tevreden huiswaarts. Alleen de blik van penningmeester Rien beloofde niet veel goeds inzake de financiële kant van deze prestigieuze golf competitie.
Voor Merwelanden 3 rest alleen nog een demonstratie golfdag op De Lage Vuursche op 3 juni. Daar kan een ieder komen kijken naar dit team met klink-end golfspel. Toegang voor het publiek is gratis hetgeen op de altijd al drukke vrijdag voor nog meer verkeers problemen zal zorgdragen.

 

 

Reactie van een teamlid: Ik vind het wel fijn dat dit artikel juist in het Brabants Nieuwsblad is verschenen. Dat geeft het meeste vertrouwen dat de Fam. Kuijsters het ook leest!

 

Binnenkort in het blad Golf:
MERWELANDEN 3 WINT PRESTIGIEUZE SPOTTERSPRIJS
Het team van Merwelanden 3 is winnaar geworden van een van de meest gewilde trofeeën binnen de NGF. De heren behaalden met 99.5 % van de afgeslagen ballen veruit de hoogste score gelocaliseerde ballen, en waren ook volgens de jury superieur in hun service. Dit ondanks de zeldzaam slechte   tee-shots van hun Brabantse gasten. Spotter F. Barel: “Slechts 17% kwam een beetje behoorlijk op de fairway terecht, nog eens 31% in het water, en nog eens 23% strandde in de rough voor de fairway überhaupt begon”. Zijn collega S. Wytema valt hem bij: “ Twee keer ben ik bijna gedood door een zeldzame afzwaaier die zelfs door de beste spotter niet te volgen was”. Spotter B. Van het Riet die gespecialiseerd is in het spotten van air shots en korte shanks kon zijn ogen niet geloven, zoveel gepruts moest hij aanschouwen. De jury heeft dit in zijn rapport meegenomen, alsmede de extreem prettige wijze waarop de prutsende Brabanders vervolgens gerust werden gesteld. De heren van Merwelande vrezen wel dat spotters binnenkort met een helm en een beschermer van de edele delen (hockey toque?) moeten worden uitgerust. We vroegen captain P. van Putten  of zijn mannen extra trainen op het spotten. “ Uiteraard zegt Van Putten. Daarvoor gaan we regelmatig naar Brabant waar ze, zoals wel bleek, zo beroerd afslaan dat je vanzelf expert wordt” zegt hij met een vette knipoog. Hebben de heren voor hun prestatie een mooie bokaal gekregen? Dat blijkt niet het geval. De bond argumenteert dat het bij het spotten gaat om ballen die eigenlijk “lost ball” zouden zijn geweest en dus niet bestaan. Daarom ook geen prijs. Dit ontlokt teampenningmeester R. Schippers de scherpe observatie dat de bond dus voor een spotprijs een spottersprijs in het leven heeft geroepen. Toch gaan de heren door met hun nobele werk. Proficiat!

 

 

En zo eindigde deze fantastisch competitie.

Tot slot nog een ABC-tje waar GCMerwelanden 3 voor staat:

G staat voor Groots:                       Wij hebben iets groots proberen te bereiken, dat is bewonderenswaardig, maar het is helaas mislukt.

C staat voor Carrière:                    Als team wilden wij op latere leeftijd carrière maken, maar ook voor ons geldt wie stijgt ontstijgt niet, maar werkt zich er steeds dieper in.

M staat voor Mislukking:             Mislukking geeft bij ons team nieuw levenskracht : op naar het volgend jaar!    

E staat voor Ervaring:                     Ervaring is de lantaarn die wij op onze rug meedragen, maar alleen de weg beschijnt die het heeft afgelegd. Wij zijn weer een ervaring rijker.

R staat voor Reclame:                   Onze sponsor Ingenieursbureau Klink begrijpt als geen ander dat een ons team reclame maakt tot in de kleine uurtjes.

W staat voor Winst:                       Als team hebben wij ons onvoldoende gerealiseerd dat als je te veel wilt winnen er ook een kans bestaat dat je verliest.

E staat voor Elan:                             Na 3 jaar trainen begonnen wij met veel elan aan deze competitie, maar uiteindelijk bleek de lagere handicaps van onze tegenstanders een echte handicap.

L staat voor Leren:                          Elke dag kan men wat leren, maar tijdens onze competitiedagen hebben wij het meest geleerd.

A staat voor Arts:                            Onze meespelende arts blijkt niet alleen een zeer goede golfer maar ook een uitstekend auteur.

N staat voor Nieuws:                     Wij speelden in een Brabantse competitie en dat was bladvulling voor het Brabants Nieuwsblad.

D staat voor Droom:                      In a dream you are never eighty, maar enkele teamleden komen akelig dicht in de buurt.

E staat voor Eer:                              De enige toss die wij gewonnen hebben.            

N staat voor Nul:                             Het aantal wedstrijdpunten behaald in deze competitie!

3 :                                                          Het aantal jaren trainingsarbeid.             

 

 

Piet van Putten
Heren Senioren 3

 

 

AANKOMENDE WEDSTRIJDEN
19 juni: Handicart-wedstrijd
26 juni: Regenboogwedstrijd Oranje
3 juli: Maandbeker 3, cat. 1 strokeplay
3 juli: Maandbeker 3, cat. 2 stableford


Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur

Coert Busio
Voorzitter

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl