golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 19-05-2022

Beste golfer,

Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief.

 

OPROEP SENNA LICHTEVELD

Geachte heer/mevrouw,

Wellicht kent u mij al, maar ik zal me even in het kort voorstellen. Mijn naam is Senna Lichteveld. Ik ben al een aantal jaar jeugdlid van de Merwelanden en ik probeer regelmatig mee te doen met een wedstrijd. Ook ben ik nu werkzaam in de horeca dus kunt u mij ook daar tegen komen. 

Ik zou het mooi vinden als er meer voor de jeugd gedaan kan worden.  Samen met Jordy Kuijsters zijn we bezig om een nieuwe jeugdcommissie op te starten en daar hebben we wel hulp bij nodig. Hoe meer mensen er zijn des te beter kunnen de taken verdeeld worden. 

Ik wil vragen of u interesse heeft om deel te nemen aan de jeugdcommissie. Indien u er vragen over heeft dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Senna Lichteveld 
sennalichteveld@gmail.com
0682856802

 

 

NGF VOORJAARSCOMPETITIE

 

Verslag Dames 1 Donderdag, 18 holes

Heidy Visser, Brit Raaijmaakers, Hankie Quanz, Hilda de Vries, Marianne Vriethoff, Annelies van Putten, Anne Marie van Helden 

 

Na 2 jaar geen competitie in verband met Corona mochten we eindelijk de strijd weer aan.Deze keer de Rijswijkse, Cromstrijen, Kleiburg en Rozenstein. Begonnen we de eerste dag met koud weer en veel wind, volgden de andere dagen met veel zon en een heerlijke temperatuur. Al zeg ik altijd, we maken er een dagje uit van, gezelligheid  is belangrijk maar de punten moeten natuurlijk worden binnengebracht. Al kan dat niet altijd maar ik weet dat iedereen er wel voor gaat.

Al jaren spelen we met een vast team waar dit jaar Annelies is toegevoegd waar we blij mee zijn. Tot de laatste dag is het spannend geweest. Uiteindelijk zijn we 2e geworden waar we best tevreden mee mogen zijn.

Ik wil al mijn teamgenoten danken voor hun sportieve inzet en hoop volgend jaar in deze samenstelling weer verder te gaan.

Anne Marie van Helden

 

 

Verslag Dames 2 Dinsdag, 27 holes

v.l.n.r. Mariëtte Sanderse, Anja Goedhart, Joke Sint Nicolaas, Liza Schalekamp, Figen Durlanik, Trudy de Ruijter, Ada Tijssen

Eindelijk was het dan zover, na de Corona jaren konden we weer competitie spelen. We kregen prachtige banen toegewezen, de Haagsche, Groendael, de Noordwijckse en Broekpolder. Daar hebben we echt van genoten maar het resultaat was minder. Als dinsdag dames 2, 1ste klasse waren de verschillen in handicaps te groot waardoor we verloren en zijn gedegradeerd naar de 2e klasse. Maar daarom niet getreurd, we hebben een heel leuke competitie gehad en, omdat we als laatste gastvrouw waren, er een spetterend feest voor de winnaar, de Noordwijckse, van gemaakt.

Trudy de Ruijter


Verslag Heren 1 Zondag 27 holes


V.l.n.r. Jeroen de Haas, Robert Jan Schnebeli, John van Halem, Joop Vogel, Ivar Steeman en Robert Gout

Na twee jaar geen competitie gespeeld te hebben, mochten we weer aan de bak.Na ons vaste trainingskamp in Spanje, om de puntjes weer op de “I” te zetten, waren we er helemaal klaar voor. De eerste competitie dag hebben we dan ook keurig gewonnen waarna we vol goede moed richting huis gingen. De week er op op de Strijense golfclub was het een taaie strijd maar hebben we helaas het onderspit moeten delven tegen Cromstrijen, taaie rakkers die mannen. Vervolgens hebben we die trend voortgezet en verloren we op Kromme Rijn helaas nipt van  de Lingewaelse.

Na Pasen waren we weer op kracht en moesten we op Cromstrijen tegen Kromme Rijn waar we onze trend van verliezen wilden gaan om zetten. Dit hebben we wel gedaan maar middels een gelijk spel waardoor we uiteindelijk op de derde plaats beland zijn.

Tijdens dit schrijven zijn we als gastheer verantwoordelijk voor de finale ,waarbij de strijd om het kampioenschap gaat tussen Cromstrijen en de Lingewaelse. Maar ook onderin is het spannend voor de laatste “rode lantaarn” plaats. En wij, veilig op de derde plaats, verzorgen als Golfclub De Merwelanden zoals het hoort een fantastische golf dag voor onze golfvrienden op Crayestein.

Robert Jan Schnebeli
Ps. De uiteindelijke competitie uitslag : 1, Cromstrijen 2, De Lingewaelsche 3, De Merwelanden 4, Kromme Rijn 5, De Strijense.

 

 

AANKOMENDE WEDSTRIJDEN
 

                                                        

Donderdag 26 mei 2022 wordt de traditionele Familie/Vrienden/Kennissen wedstrijd weer  een gezellige en sportieve dag op de golfbaan. Ook niet-leden zijn daarbij van harte welkom. Deze moeten wel  in het bezit zijn van een WHS-handicap.

Bij deze door de NGF geïnitieerde wedstrijd gaat het inschrijfgeld van € 20,- voor het vijfde jaar op rij naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze stichting creëert sportkansen voor kinderen van vier tot achttien jaar. De NGF zorgt voor mooie prijzen. 

De wedstrijdvorm is Greensome Stableford in koppels van 2 personen. Wij spelen in 3 categorieën.  Opgave s.v.p. zo snel mogelijk via onze website. () waarbij een voorkeur voor de indeling kenbaar gemaakt kan worden. Als er problemen zijn met inschrijven, neem dan contact op met de wedstrijdleiding. (Käthe de Vries 0653513812 of Peter van Gool 0653406052)

Deelnemers van buiten (zonder jaarkaart) betalen zelf de  greenfee aan Crayestein.


29 mei 2022: Voorzittesbokaal
4 juni 2022: Regenboogwedstrijd Geel
6 juni 2022: Echtparen/Partners wedstrijd
12 juni 2022: Maandbeker categorie I en II
19 juni 2022: Voorronde Handicartwedstrijd

 

EN VERDER

Ben Visser, ons oudste spelende lid ( 91 en een half jaar) is vorige week weer op de baan gesignaleerd om 9 holes te spelen.  Hoe bijzonder en fantastisch is het dat hij dit nog doet!


Storm Eunice van afgelopen februari had ook hier huisgehouden met een kapotte screen als gevolg.
Deze week zijn er nieuwe screens geplaatst, waardoor het er allemaal weer wat netter uitziet.

 

Met vriendelijke groet,
Coert Busio

Voorzitter

 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl