golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 17-05-2022

 

Beste golfer,

Gelukkig druppelen de verslagen van onze competitieteams nu binnen, dus hebben wij de komende tijd weer wat leesvoer voor u.
Wij wensen u veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

BESTUURSLEDEN GEZOCHT
Deze week zijn we als bestuur begonnen met de voorbereidingen van de voorjaars ALV. Onderdeel van de ALV zijn de aftredingen en benoemingen voor het bestuur.

De mutaties voor komende ALV zijn:
Aftredend:

  • Coert Busio
  • Elco Fok
  • Onno Krips

Voorgesteld lid:

  • Hendrik Jan Peels.

Als we dan vooruitkijken naar het nieuwe bestuur dan hebben we behoefte aan versterking, het gaat dan om zowel algemene bestuursleden als iemand die ook de rol van voorzitter wil oppakken.

Het gaat om iemand die tijd heeft om deel te nemen aan de verschillende wedstrijden en zo te voelen wat er speelt. Maar ook samen met de overige bestuursleden die allemaal een eigen aandachtsgebied hebben te overleggen over zaken zoals:

  • Financiën
  • Overleg met exploitant
  • Wat speelt er in de commissies
  • Enz.

Gezien de samenstelling van het bestuur hebben we een voorkeur voor een dame. 

Heb je interesse of vragen hebt laat het weten via secretariaat@gcmerwelanden.nl 

 

VOORJAARSCOMPETITIE NGF

Verslag Dames 1 dinsdag          
              

v.l.n.r. Yolanda Bakkum, Nicoline Gout, Janny van Chastelet, Ans de Haan, Lia Hoogendoorn en Atie Stavast

Best gespannen waren wij eind 2021 omdat het nog steeds niet duidelijk was of de competitie doorgang kon vinden in 2022. Twee jaar geen competitie spelen was op zijn zachts gezegd niet leuk. Heel  blij waren we dan ook toen bleek dat het licht op groen stond. We begonnen meteen met de voorbereiding  door te bezien wanneer we op trainingskamp zouden gaan en we hadden het druk met het wel  of niet vernieuwen van onze kleding. Bovenal deden we de scores van de trainingen op Crayestein alleen nog maar tellen via het matchplay systeem. 

De planning van het trainingskamp lag in de eerste 2 weken van maart, afhankelijk van het weer. Een weekje Spanje is immers zo  geboekt. Door een  verkeerde vakantieplanning van mij (Ans) viel het trainingskamp letterlijk in het water. Het viel niet meer te plannen met 6 meiden, die er allen een drukke agenda op nahouden.Dan maar extra trainen op Crayestein en dat ging voortvarend. Totdat Lien zich op een maandagmorgen meldt dat ze geblesseerd is en voorlopig niet kan golfen. We gingen naarstig op zoek naar dames die niet op vakantie waren en  geen  competitie speelden in een ander team. Atie Stavast wilde ons helpen om er weer een compleet team van te maken,  daar waren we erg blij  mee. Atie speelde de sterren van de hemel, daar zijn ze op golfbaan Leeuwenbergh nog van onder de indruk en wij  ook. We wonnen onze eerste wedstrijd, Atie haalde de maximale punten  binnen  en ook dat gaf een goed gevoel voor het hele team..

Na 2 weken spelen moest Kate uitvallen, waarna we weer op zoek gingen naar vervanging. Atie Stavast, Lia Hoogendoorn en Sylvia Kuiters hebben al hun golftalenten laten spreken, maar de vaste spelers, Janny, Yolanda, Nicoline en ondergetekende konden de punten niet voldoende binnenhalen. Op de laatste dag ging het er om. 3 teams konden  degraderen, waaronder wij. Het werd een spannende dag, er werd veel geteld, uiteindelijk  hebben we het niet gered en zijn we helaas gedegradeerd.

Na 10  jaar 1ste klasse competitie spelen op dinsdag, vervolgens  degraderen doet pijn. We hebben  er een wijntje opgenomen en gezegd dat we volgend jaar ons gaan herstellen en laten zien wat we waard zijn. Desalniettemin was het weer een prachtige periode die we niet wilden missen.

 Ans de Haan

ORANJEWEDSTRIJD 27 APRIL

 

 

 

AFSLUITING WINTERLESSEN
Op 29 april vond de afsluitende wedstrijd van de winterlessen plaats. Het was een gezellige dag met heerlijk weer en de sfeer was uitstekend.
Er waren ook nog prijzen te verdienen: 
1e plaats: Ruud van der Velden, Pieter Leeuwestein en Stefan Leeuwestein
2e plaats: Marja Nootenboom, Gertrude Slag, Ton Schuiten en Riet Visser
3e plaats: Hans Lammens, Ad Durinck, Inge Vonk en Jan Smulders

Wilt u ook in de wintermaanden actief blijven en uw golf-skills een extra zetje geven? In het najaar beginnen we met een nieuwe reeks winterlessen voor onze leden, dus hou in in die tijd uw mailbox in de gaten!

              

 

VAKANTIE SECRETARIAAT
In verband met vakantie is het secretariaat dit jaar gesloten vanaf 13 juni tot en met 3 juli. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met de secretaris Marianne de Jong via secretaris@gcmerwelanden.nl .
Ook op 12 mei is Anita een dagje vrij, dus ook dan is het secretariaat niet bereikbaar.

 
Met vriendelijke groet,
Namens uw Bestuur


Coert Busio

Voorzitter

 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl