golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 28-04-2022

Beste leden,

Het is eind april en het leven is alweer bijna als voor Corona. Het golfseizoen is dan ook weer begonnen, wel met uitschieters in het weer: zo kon op 1 april de afsluitende wedstrijd van de winterlessen niet doorgaan vanwege sneeuwverwachting (morgen gaan we voor de herkansing) en liepen we met de Yellow-ball wedstrijd op Tweede Paasdag met korte mouwen in de baan.
Laten we hopen op een goed golfseizoen met aangename temperaturen!


Bij een nieuw seizoen horen weer nieuwe vlaggen, jong geleerd is oud gedaan!

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING
Na 2,5 jaar is het weer zover: we kunnen eindelijk weer een ledenvergadering op locatie organiseren.
De uitnodiging hiervoor ontvangt u eind mei, maar de datum kunt u wel alvast in uw agenda zetten: maandag 13 juni om 20.00 uur.


NIEUWE LEDEN WEDSTRIJD
Op 9 april heeft de wedstrijd voor onze nieuwe leden plaatsgevonden. Het was weer een leuke dag, waarbij ook nog prijzen te verdienen waren. De derde prijs is gewonnen door Arie Wolst, de tweede prijs door Peter Jan de Vin en op de eerste plaats is geëindigd: Luuk van den Broek. Heren, Gefeliciteerd! Wij willen alle vrijwilligers bedanken die met onze nieuwe leden de baan in zijn gegaan om hen wegwijs te maken binnen de vereniging en in het bijzonder willen we Liesbeth Groeneweg bedanken voor de organisatie.

MUTATIES COMMISSIES
Vanaf begin dit jaar zijn Ruud van der Velden, René Vermeulen John van Halem en Marianne Weeder niet meer actief voor de wedstrijdcommissie. Anja Goedhart en Annelies van Putten zijn toegetreden tot de wedstrijdcommissie.
Vanaf februari is Arie Zwartveld lid van de Herensenioren commissie. Wij willen Ruud, René, John en Marianne bedanken voor hun inzet  de afgelopen jaren en wensen Anja, Annelies en Arie veel plezier toe met hun werkzaamheden binnen hun commissie.


BERICHT VAN DE REDACTIE VAN GOLF.NL
Het digitale magazine GOLF.NL is weer uit! De redactie van GOLF.NL hoopt dat jij je als golfer weer laat inspireren door de verhalen en video’s.

Dat veel mensen genieten van golf weten we. En ook dat veel beginners genieten van onze sport. Zo heeft Victoria Koblenko ontdekt dat golf haar natuur en peace of mind brengt. "Dat zijn twee grote dingen die voor mij bijna levensreddend zijn." Lees het interview met de geboren Oekraïnse die op de golfbaan voor even ontsnapt aan de realiteit.

We vertellen wat terras ruling precies is en hoe je het kunt voorkomen met vijf regelkwesties uitgelegd. We nemen je mee naar de omgeving van Aberdeen, een geweldige golfbestemming: makkelijk te bereiken en de mooiste banen bij elkaar.

En weleens nagedacht om via hypnose een betere golfer te worden? Verwacht geen wonderen maar bijna iedereen kan er baat bij hebben.

Er zijn tips om een goede samenstelling te maken van de clubs in je tas, we laten de (golf)modetrend 'colour blocking' zien én de swing van Koen Kouwenaar. En nog veel meer.

Klik hier om naar het magazine GOLF.NL te gaan.

Veel leesplezier!

De redactie van GOLF.NL 

 

NGF VOORJAARSCOMEPTITIE
De NGF voorjaarscompetitie is alweer in volle gang en onze vereniging wordt dit jaar vertegenwoordigd door 11 teams. We hopen nog van wat meer teams een verslagje te krijgen, maar we hebben in ieder geval al een flink verslag van het team Heren senioren 3 vrijdag 27 holes. Wij wensen alle teams nog veel succes toe.

Heren senioren 3 zet kampioenaspiraties in de ijskast.

Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben en na 3 verloren wedstrijden staat herensenioren 3 stijf onderin het rijtje. Heeft dat onze moraal aangetast: Nee natuurlijk niet. Er wordt alweer gesproken over hoe wij volgend jaar de dubbels moeten aanpakken, want daar hebben wij de meeste punten laten liggen. Bij de singles hadden wij gewoon pech dat onze tegenstanders beter op de hoogte waren van de banen waar wij speelden. Niet zo gek, want wij spelen in een Brabantse competitie waarbij de tegenstanders op elkaars baan kunnen spelen. Heeft dit onze moraal aangepast, nee natuurlijk niet. Onze vaste reserve Ben van der Riet stelde deze vraag aan onze penningmeester Rien Schipper en het antwoord was dat het moraal parallel liep aan onze rekeningen, want die worden steeds hoger.

Daarnaast waren een aantal opmerkelijke gebeurtenissen aanleiding voor wat lokaal nieuws welke ik u in dit tussenverslag niet wil onthouden.

1e wedstrijd bij Best. Tegen Prise d’Eau 6 – 12

Persbericht:  merwelanden 3 komt nipt te kort tegen prise d’eau maar ziet kansen voor komende weken.

Het zat eraan te komen. Na 2 jaar ongeslagen te zijn kwam merwelanden 3 slechts 2 winstpartijen te kort om de volle buit mee naar huis te nemen. Een onnodig verlies van 6-12.

Het begon al in de ochtend. Team was te nerveus toen captain Piet met Jan te laat arriveerden wegens het nemen van foute route. Gevolg: slechte warming-Up en onnodige nervositeit. Toch viel ondanks dat de schade nog mee en werd en slechts 2 van de 3 greensome wedstrijden verloren. Halftime: stand 2-4. Na de lunch volgde de singles. Sam sterk 1e 11 holes met 5up zakte conditioneel door het ijs en verloor qua spel onterecht. Captain Piet mentaal 1e 9 niet thuis en kon na sterke 2e 9 verlies van 5 down niet goed maken. Jan moet vrezen voor basisplaats maar is onmisbare schakel in team tijdens lunch en diner. Rien zoals altijd betrouwbaar. Had kansen maar kwam 3 holes te kort. Tenslotte gaven de 2 lefties het voorbeeld. Stabiel en gedegen wonnen zij met overtuiging hun partijen. Er liggen gelukkig 7 dagen recuperatie tijd voor het team. Zowel met mentaal coaches alsook krachttraining zal voor verschillende spelers programma’s moeten worden ingelast deze week.  Het team realiseerde zich dat op dit hoge niveau alles moet kloppen. Ook de captain heeft huiswerk. Wat gaat hij doen??? Wordt de opstellingen gewijzigd?? Of….. wordt het systeem aangepast van 2 lefties en 4 righties naar bijv 4 lefties en 2 righties??? Maar ja dan is de vraag weer : wie wil naast Han en Frans nog meer als lefty spelen. 

We zullen zien….

Conclusie: een geweldige dag, nipt verloren maar volle kansen volgende week

 

 

Grappig dat dit artikel werd gevonden. We zijn wel in het nieuws vandaag. Toevallig vond ik vanochtend in het blad “Complotnieuws” het volgende stuk onder de kop “Dordtse golfers ontdekken mogelijk criminele activiteit in Brabantse Best”

Daaronder “ Het bekende Dordtse golfteam Merwelanden 3 deed gisteren een merkwaardige ontdekking op de fairways van een golfcomplex in Best. Hen was door de ontvangende club tevoren gezegd dat de baan recent was geverticuteerd maar, verklaart captain P. Van Putten, die gaten waren zó groot dat daar gemakkelijk asperges in passen. Is hier sprake van een illegale activiteit? Teamlid J. Niehof, voormalig accountant: “Zoals bekend gebeurt in Brabant veel wat het daglicht - in dit geval letterlijk - niet kan verdragen”. Het gerucht gaat dat kort voor de wedstrijd de asperges uit de fairways zijn gestoken. Teamlid Schipper: “ We mochten plaatsen maar het viel op dat die Brabanders daar veel behendiger in waren”. Twee. Merwelanders wonnen hun partij. Toevallig? Omdat ze linkshandig waren? Barel is afkomstig uit een boerenfamilie, Van der Wal werkte in de voedselbranche? Dat kan geen toeval zijn: zij kennen het klappen de zweep. Wij dringen aan op een grondig onderzoek naar dit nieuwe gevecht om het witte goud. Met dank aan deze moedige Dordtenaren”

 

  

2e Wedstrijd bij Prise d’Eau. Tegen De Schoot 7 – 11

PERSBERICHT:

Merwelanden 3 wint met overmacht (7-5) de singles maar laat dagwinst liggen (7-9).

De uitslag zegt eigenlijk het gehele verhaal. Sterk in de singles met natuurlijk de lefties als zekerheidjes, een revanche van de captain na zijn matig optreden vorige week en conditionele herstel tekenen bij Sam. Ook het spel van Rien en jan geeft ondanks hun verlies houvast voor de toekomst. Maar waar gaat het fout?????  In de ochtend bij de greensome. Alle partijen werden verloren. Deels onnodig. Onbegrijpelijk dat de meespelende captain/coach van deze sterkte individuele spelers geen 3 sterke teams kan formeren. Dit zal de komende week het thema moeten worden. De captain staat voor een duvels dilemma.( overigens drinkt hij graag een duvel). Toch zijn alle ogen op hem gericht om hierop een adequaat antwoord te geven. Het team verwacht dat en het legioen eist dat. In de juiste opstelling moet Merwelanden 3 in staat zijn alle teams ongeacht hun sterkte te verslaan.

Er was overigens vandaag één verzachtende omstandigheid voor Merwelanden 3. De baan Prise d’Eau was voor dit team te gemakkelijk/ te vergevingsgezind. Brede fairways zover het oog reikte. Een out of bound kwam er zelfs niet in voor!!! Dit betekende derhalve dat de tegenstanders zelfs met slechte slagen toch de greens wisten te halen en aldaar konden toeslaan. Merwelanden 3 voelt zich nu eenmaal beter thuis op moeilijke banen. En juist dat geeft houvast voor de 2e competitie helft. Er komen moeilijke velden aan en captain Piet moet instaat geacht worden de juiste team opstelling uit de hoed te toveren.  

In deze wetenschap keerde het team na een pracht dag toch tevreden huiswaarts. Vol goede moed kan uitgekeken worden naar de wedstrijd volgende week. Als er dan gewonnen wordt lonkt zelfs weer het linker rijtje.

 

 

PERSBERICHT:

NGF onderzoekt uitslag Merwelanden 3 en De Schoot:

In samenwerking met Erasmus MC gaat de NGF de uitslag onderzoeken tussen Merwelanden en de schoot. Door de onverwachte koude ochtend bleek de tegenstander van Merwelanden beter kou bestendig dan de Dordtenaren waardoor zoals bekend een verdachte ochtenduitslag ontstond. De Brabanders hadden totaal geen last hier van en vierden dit ‘smiddags zelfs met het spelen van het Brabantse volkslied van Guus Meeuwis. Of het eea te maken heeft met de vele drugs labs in Brabant tast ook de redactie van deze krant nog in het duister. Een niet nader bekend te maken speler van de Dordtenaren was in ieder geval blij met de stap van de NGF. Een Helaas zal welke vorm van uitkomst de uitslag niet meer kunnen veranderen.

 

 

Vanochtend gelezen in de Tilburgsche Courant, onder de kop: Terugkeer uitgeprikte GGD’ers lost problemen Brabantse horeca niet op.

Daaronder: “De leden van het Dordtse golfteam Merwelanden 3 hebben gisteren aan den lijve ondervonden dat het nog steeds rommelt in de Brabantse horeca. Hun borrel in het clubhuis van de lokale golfclub werd verstoord door totaal ondoorzichtig bitterballenbeleid. Willekeurige distributie van blauwe bestelkaartjes, elkaar in de weg lopende bediening, vage toezeggingen door de wedstrijdleiding, alleen het bier bracht soelaas. De oorzaak: het horecapersoneel dat massaal overstapte naar de dik betalende GGD keert terug naar het café, nu de prikstraten gesloten zijn. Het is nu onwennigheid troef. Zo liet een onhandige jongeling twee plateautjes met geinige frietmandjes pardoes uit zijn handen glijden. Golfer F. Barel: “ De saus zit nóg onder mijn schoenen”. Zijn collega J. Niehof trof slechts 2 kipnuggets aan zijn frietmandje. Na ingrijpen door de leiding kwam een stroom mandjes op tafel, soms tot de  rand gevuld, soms met slechts 2 of 3 garnituurtjes. Captain P. van Putten ( één bitterbal en één frikadelletje): “Zoiets zou zelfs in Jack’s Steakhouse niet gebeuren”. In de keuken zal het oorlog geweest zijn, de bekende Dordtse horeca- en TV-persoonlijkheid Meneer Reimers zou hier nog een hele dobber aan hebben om de zaak op de rails te krijgen. Gelukkig leidde deze chaos de aandacht af van opnieuw een nederlaag van de vrolijke Merwelanders die niettemin moed putten uit de getoonde opgaande lijn”

 

  

3e Wedstrijd bij Midden Brabant. Tegen Best 4 – 14

Klink wil graag sponsoring met Merwelanden continueren. !!!!!

Wegens goede vooruitzichten op KLINKende resultaten en de enorme exposure die uit gaat van dit golfteam heeft Klink ingenieursbureau dit nu reeds bekendgemaakt. Details van deze deal zullen later bekend gemaakt worden maar truien en ballen worden onderdeel van de vernieuwde overeenkomst.

Ondanks dat Merwelanden dit jaar het kampioenschap aan zich voorbij ziet gaan ziet Klink voldoende aanknopingspunten. Het prachtige spel van het team alsook de mentale weerbaarheid geeft vertrouwen voor de toekomst. Ook de media exposure die dit team creëert voldoen aan de eisen.

 

 

Commentaar: Te lezen in mannenblad Jan, van komende week: “Dit weekend is bekend gemaakt dat de Dordtse weldoener Klink komend jaar opnieuw het succesvolle golfteam Merwelanden 3 zal kleden. We vroegen onze herenmode-redacteur Jean Jacques om een reactie. “Klink zal er goed aan doen de heren een wat sexier imago aan te meten. Het huidige shirt oogt nogal dunnetjes en niet ‘classy’. Het stoere lettertype past weliswaar goed bij de mannelijkheid van de heren maar niet bij het chique karakter van de golfsport. Bovendien zitten de meeste shirts te ruim of te krap. Ik adviseer Klink deze keer een getailleerde blazer te laten maken van tweed, in een bloedrode tint. Daar doen gouden knopen het ook heel goed op. En dan Klink in een elegant, zwierig lettertype, bescheiden op de borstzak waar bovenuit een pochet kan steken met een print van de groepsfoto. Succes gegarandeerd!”

 

Het trotse Team van Heren Merwelanden Senioren 3. Van links naar rechts: Jan Niehof, Sam Wytema, Piet van Putten (captain), Frans Barel, Han van der Wal, Rien schipper (Penningmeester).

(niet op de foto maar wel behorend bij het Team: Ben v. d. Riet )

 

WEEKENDWEDSTRIJDEN AANKOMENDE MAAND
7 mei: Maandbeker 1
15 mei: Regenboogwedstrijd Rood
26 mei: Familie/Vrienden/Kennissen wedstrijd (Hemelvaartsdag)
29 mei: Voorzittersbokaal

 

Met vriendelijke groet,
Namens Uw Bestuur

Coert Busio
Voorzitter

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl