golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Bestuur

Verstuurd op 26-02-2021

 Geacht lid,


Wat een contrast met twee weken geleden qua weer. Twee weken geleden konden we schaatsen en nu lijkt het wel lente. Met deze temperaturen krijgen we weer zin in het nieuwe golfseizoen. Laten we hopen dat COVID-19 dit jaar niet teveel roet in het eten gooit, hoewel we de komende tijd nog steeds met beperkingen te maken hebben. Een flinke nieuwsbrief deze keer, maar zeker interessant genoeg om te lezen.

VOORJAARSCOMPETITIE 2021

Naar aanleiding van de laatste persconferentie van 23 februari jl. heeft het NGF-bestuur het besluit genomen om de Voorjaarscompetitie 2021 voor volwassenen te annuleren.

Op dit moment is het niet toegestaan om wedstrijden/competities te spelen en is de kans uiterst gering en waarschijnlijk zelfs nihil dat er eind maart wel weer wedstrijden/competities tussen clubs mogen worden gespeeld. Dit wordt onder andere door NOC*NSF, het ministerie van VWS en diverse andere sportbonden bevestigd.

Wij beseffen dat de teleurstelling over het annuleren van de competitie voor het tweede achtereenvolgende jaar bij velen groot zal zijn. Een verplaatsing van de competitie naar een later tijdstip in 2021 is een onmogelijke zaak. Wij gaan er vooralsnog van uit dat de Jeugdcompetitie en de Najaarscompetitie wel gespeeld kunnen worden.


WORLD HANDICAP SYSTEEM

Hieronder een uitleg van Han Hofstede over het nieuwe handicapsysteem:

Op 1 maart treedt het nieuwe handicapsysteem in werking. Om de overgang van het oude naar het nieuwe systeem mogelijk te maken, is het op 26 februari niet mogelijk scores in de golf-app en Proware in te voeren.

Ik heb van de NGF een lijst gekregen van de leden van de golfclub de Merwelanden met daarin zowel de oude als de nieuwe handicaps van de leden. Golfers met relatief weinig goede scores zien hun handicap enkele slagen omhoog gaan. Andersom komt ook voor. Had je de vorige jaren veel goede scores, dan gaat je handicap met enkele slagen omlaag. Ongeveer 10 % van de leden gaat met 1 punt of meer omlaag en 40 % gaat met 1 punt of meer omhoog. Dat zal voor iedereen even wennen zijn, die nieuwe handicap. Het is helaas niet mogelijk mij te vragen of je de oude handicap mag behouden.

Hoe werkt het nieuwe handicapsysteem?

Stel, een echtpaar speelt op onze golfbaan een ronde van 18 holes en beide spelers krijgen 9 slagen mee. De man speelt van de gele tee en de vrouw van de rode tee. Beide spelers scoren allebei 32 stablefordpunten.  Deze scores worden herrekend tot een WHS-dagscore van 71 + 9 + (36 – 32) = 84 slagen. Het getal 84 wordt herrekend tot een dagresultaat voor de berekening van de nieuw handicaps. Dit dagresultaat  is afhankelijk van de course rating en stroke rating, die behoort bij de kleur tee waarvan gespeeld is. Iedere kleur tee heeft zijn eigen ratings. Deze ratings zijn bij dames anders dan bij heren. De CR en de SR staan op de handicaptabellen en op de scorekaart vermeld.

Het dagresultaat voor de man is (113 : 125) x (84 – 69,7) =12,9

Het dagresultaat voor de vrouw is (113 : 127) x (84 – 71,5) = 11.1

Van de laatste 20 gespeelde rondes neem je de laagste 8 dagresultaten. Die tel je op en deel je door 8. Dan heb je je nieuwe WHS-handicap. Het is al duidelijk, zonder een computer kan niemand meer zijn of haar nieuwe handicap uitrekenen.

De club heeft ook nieuwe handicaptabellen gekregen. Die wijken niet veel af van de oude. Het huidige handicapsysteem kent 6 categorieën spelers. Die vervallen. Iedereen mag een 9 holes en een 18 holes qualifying score inleveren. Ook de grens bij handicap 36 vervalt. Een handicap onder de 36 kan weer stijgen boven de 36.

Ik heb zelf al in excel uitgerekend wat mijn handicap gaat worden en welke fluctuaties mogelijk zijn. De beste 8 scores van de laatste 20 rondes houdt in, dat je nieuwe handicap soms een heel punt omhoog of omlaag kan gaan. Een daling van de handicap is al mogelijk bij 32 stablefordpunten. Het nadeel van het oude systeem is dat je pas bij 37 punten omlaag ging met je handicap. 

Iedere golfer kan zijn eigen handicap volgen op https://www.mijn.golf.nl

Uitgebreide uitleg is te vinden op https://www.ngf.nl/caddie/handicapping/handicapsysteem

Beide sites zijn handige sites voor alle leden.

Han Hofstede

Handicap en Regelcommissie


DRINGEND VERZOEK VAN ONZE CLUB CONSUL VAN DE STICHTING HANDICART

Beste Handicart gebruikers,

Wij van Golfclub De Merwelanden, hebben 13 Handicarts in bruikleen en de plicht  daar ”als een goed huisvader” voor te zorgen. Voor een kleine vergoeding mogen wij geheel vrij onze rondjes golf rijden. Christian zorgt voor de opslag en de aansluitingen op de stroom, maar schoonhouden moeten wij zelf doen. Wij waren verwend door Arie Wouters, die geheel vrijwillig onze buggy`s schoonmaakte. Helaas is hij er mee gestopt. Arie, nogmaals, hartelijk dank voor die inzet.

Daarom de dringende vraag: Wie wil de taak van het schoonmaken en schoonhouden van onze Handicarts op zich nemen? Dit kan alleen of in duo. De wasplaats bij de keet van de Greenkeepers mag daarvoor gebruikt worden. Alle middelen zijn daar aanwezig, zelfs de hoge druk reiniger indien nodig.

Ik hoop dat er voor maandag 8 maart een reactie en aanbod komt. Als dat niet zo is, dan stel ik het volgende voor:

Iedere gebruiker, lid van onze mooie golfclub, rijdt regelmatig (1x in de maand of na 3x gebruik te hebben gemaakt) zelf naar de wasplaats. Je maakt daar de buggy schoon, dan houden wij in ieder geval de buggy`s netjes, toch?

Ik weet dat er genoeg leden zijn die minimaal 1x per week gebruik maken van onze handicarts, dus beste mensen, kom op laat je niet kennen en aan het werk!

Ik wens jullie veel golfplezier toe,

Met vriendelijke groet, Sjaak van Herwijnen, club consul.( 06-53819926)

UIT DE OUWE DOOS

Wij zouden het leuk vinden om voortaan in de nieuwsbrieven een foto uit de ouwe doos te plaatsen, dus heeft u een leuke golf gerelateerde foto met een (korte) tekst erbij van bijvoorbeeld wanneer de foto is en wat er precies op de foto te zien is, dan zien wij die graag verschijnen. Wij trappen in deze nieuwsbrief af met een foto uit 2013. Misschien kent u het Han Kampers brugje wel. Al jarenlang speelde Han Kampers (rechts op de foto) met veel plezier samen met zijn golfmaatjes zijn rondjes golf in een buggy bij Crayestein. Hij had alleen 1 probleem: hij sloeg vaak vanaf de teebox van hole 10 op de fairway van hole 16. Hij moest dan altijd een stuk omrijden om weer bij zijn balletje te komen. Hij meldde dit aan de directie van Crayestein die hier wel raad mee wist: de greenkeepers hebben een bruggetje gemaakt over het slootje tussen hole 10 en hole 16. En zo is dus het "Han Kampers brugje" ontstaan. Han heeft nog een aantal jaren veel plezier van dit bruggetje gehad. Deze week hebben wij vernomen dat Han Kampers helaas afgelopen weekend op 97-jarige leeftijd is overleden. Wij wensen zijn vrouw en verdere familie veel sterkte toe.

Uw foto uit de ouwe doos kunt u mailen naar Anita: secretariaat@gcmerwelanden.nl

Met vriendelijke groet,
Namens uw Bestuur

Coert Busio
Voorzitter

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl