golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 05-11-2020

Persconferentie 3 november

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben op 3 november tijdens de persconferentie een aantal nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die zijn ingegaan op 4 november 22.00 uur. De maatregelen duren voorlopig twee weken. De belangrijkste nieuwe maatregelen (bovenop die van 14 oktober) voor de golfsport zijn:

  • Golfen mag nog in flights van maximaal 2 personen.
     
  • Golfles mag door gaan in groepjes van maximaal 2 personen, exclusief de golfprofessional. Dit mag in meerdere groepen van 2 personen, met als voorwaarde dat er duidelijke afbakening zit tussen de groepen. Een andere voorwaarde is dat de groepjes van 2 niet mengen. Dit om te voorkomen dat een besmet persoon de hele groep infecteert. Het is de bedoeling dat men na afloop van een training of les de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

  • Voor jeugd t/m 17 jaar gelden de restricties van maximaal 2 personen niet. Jeugd tot en met 17 jaar mag wel in flights van vier golfen en lessen in groepen groter dan 2 personen. Mag een flight van vier personen bestaan uit twee volwassenen en 2 kinderen van 14? Nee, tenzij dit één huishouden betreft.

Gedeeltelijke lockdown tot in december

De coronamaatregelen die op 14 oktober zijn ingegaan, waaronder de sluiting van de horeca, blijven van kracht en duren zeker tot half december.
Algemeen blijft de boodschap van het kabinet om de huidige regels na te leven "zodat het land niet op slot hoeft". Het doel van de huidige maatregelen is dat contactmomenten en reisbewegingen beperkt worden. Op die manier wil de overheid bereiken dat het aantal coronabesmettingen daalt.

Routekaart

Klik hier voor de routekaart van 4 november 2020; het is een actueel overzicht van wat mag en wat niet. Op dit moment zitten we op niveau 5 (semi-lockdown). Het goede nieuws is dat golf bij ieder niveau open kan blijven, met tweeballen.

Wat betekenen de huidige maatregelen voor de golfsport?

Algemeen

Golf mag gespeeld worden met maximaal 2 personen en met inachtneming van 1,5 meter afstand.
 Communicatie

Het komt voor dat golfers op de parkeerplaats bijeenkomen en daar samen iets drinken. Als golfers in groepen eten of drinken gaan nuttigen, spreek ze hier dan op aan. Ook hier wordt op gehandhaafd en overtredingen kunnen sluiting van de accommodatie tot gevolg hebben. Het is belangrijk dat we ons met z'n allen aan de regels houden, zodat golf mogelijk blijft.

Wedstrijden

Officieel mogen clubwedstrijden nog doorgaan met maximaal tweetallen per flight en alle andere voorzorgsmaatregelen. Echter de NGF raadt het af om wedstrijden te organiseren de komende twee weken in verband met het risico op groepsvorming en mogelijk capaciteitsproblemen in de baan.

Horeca en take-away

Alle horeca op golfbanen is gesloten. Er zijn geen uitzonderingen. Een afhaalbalie voor eten en drinken is wel toegestaan. 

Clubhuis

Het clubhuis, de golfshop en de toiletten mogen geopend blijven, maar de douches en kleedkamers moeten sluiten. Sporters moeten het clubhuis weer verlaten nadat zij zich gemeld hebben bij de receptie of gebruik hebben gemaakt van het toilet. Bij het betreden van het clubhuis geldt het dringende advies om een mondkapje te gebruiken.

Crayestein Golf

Het feit er voorlopig nog maximaal 2-ballen de baan in mogen heeft helaas ernstige gevolgen voor de capaciteit  in de baan en daarmee natuurlijk voor uw mogelijkheden om te spelen. Crayestein Golf verwacht wel dat alleen 2-ballen in de baan ten goede gaat komen aan de doorstroming. Daarom is besloten om vanaf vandaag (5 november) iedere 5 minuten te starten in plaats van iedere 6 minuten. Dit levert weer extra capaciteit in de baan op en daarmee meer speelgelegenheid voor u! Tot en met in ieder geval 30 november wordt dus de bovenstaande manier van reserveren aangehouden. De kortere interval betekent wel dat het extra belangrijk wordt dat u aansluiting houdt op de flight voor u en het speeltempo van de baan kunt volgen. Kunt u niet meer scoren? Raap dan op. Buiten de golfshop/receptie en het afhaalraam bij het terras, blijft voorlopig ook het cateringpunt op hole 7 gewoon voor u geopend!

Houd corona buiten de deur!

Het blijft belangrijk dat we er als golfsport alles aan doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Anderhalve meter afstand houden blijft de norm. Wie klachten heeft, moet thuis blijven en zich laten testen.

Met vriendelijke groet,
Namens uw Bestuur

Coert Busio
Voorzitter

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl