golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 12-09-2015

Van uw voorzitter

Reuring in 't Merweland?

Als u lid bent van een vereniging, wordt er door vele vrijwilligers werk verricht om de vereniging in stand te houden en ook om voor de leden activiteiten te organiseren, die hen welgevallig zijn en hen door een gemeenschappelijke activiteit onderling bindt en daardoor bindt aan deze vereniging. Het is uiteraard voor onze vereniging niet anders. Toch laait bij ons en de laatste tijd steeds meer de discussie op om niet-leden toe te laten tot onze verenigingsactiviteiten en evenementen. Niet alleen discussie, neen, niet-leden worden zo af en toe oogluikend toegelaten. Op zich, ach kennismaking met onze fantastische vereniging, prima toch? Maar, hoe zit het met de besluitvorming van toelating? Is er niet een bepaalde wildgroei? Soepelheid werkt soms in je nadeel. Reuring? Ja.
U mag van uw bestuur verwachten, dat de waardigheid van het lidmaatschap van onze leden ten volle zal worden gehandhaafd en verdedigd. Wij zullen daarom binnenkort komen met een nadere uitwerking om de problematiek van meespelen van niet-leden,aan onze verenigingsactiviteiten te tackelen, waarbij een voorstel van de ABCD- commissie wordt meegenomen en de toelating vanzelfsprekend zal berusten bij hen, die daarvoor verantwoordelijk zijn, namelijk uw bestuur.

Wintercursus

Achter de schermen wordt er weer heel hard gewerkt aan de wintercursus 2015/2016.
De pro’s Allan, Cees en Keith hebben weer een mooi programma samengesteld met een aantrekkelijke prijsstelling. Binnenkort ontvangt u een email om u in te kunnen schrijven.
Aanvang van de cursus is vanaf 19 oktober 2015.
 
ABCD-commissie meldt.....................

Op de jaarkalender hadden we dit jaar geen Bubble Cup staan maar oplettende leden hebben de Bubblecup inmiddels al wel op de website zien staan. De regie van deze wedstrijd is in handen van Crayestein en staat open voor Leden en Niet-leden en belooft weer een groot feest te worden met Golf, Bubbels en hapjes. Nadere informatie zal de komende weken verzonden worden. Het gaat in ieder geval plaatsvinden op Zondag 4 Oktober.

Op die dag stond de traditionele vossenjacht op het programma deze wedstrijd verschuiven we naar 27 september zodat ook traditie blijft bestaan.

Dus samengevat:
- Zondag 4 oktober Bubbelcup.  ( Voor leden en Niet-leden)
- Zondag 27 september Vossenjacht. ( Voor leden)

Namens de ABCD Commissie.
Coert Busio


Greenkeeperswedstrijd 2015

Op zaterdag 22 augustus j.l. is met een grote deelname de jaarlijkse greenkeepers wedstrijd gespeeld. De uitslagen zijn al gecommuniceerd. Jaarlijks wordt door de voorzitter op de maandag nadien een taart aangesneden “met inhoud” als betoonde dank  van alle leden voor het in zo’n uitstekende staat houden van de baan. Alle lof!

KLM Open 2016 op de Dutch, wordt vrijwilliger!!!

In 2016 zal de eerst volgende KLM Opens gehouden worden op de Dutch. De NGF heeft de “buurverenigingen” verzocht om leden te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk tijdens deze dagen. Het bestuur heeft Roel Brand bereid gevonden om dit naar de leden te communiceren en te coördineren. U zult van hem gaan horen. Mailadres Roel:  roel.brand@outlook.com

 

 

The Battle of the Cities

88 heren senioren 55 + bonden met elkaar de strijd aan op woensdag 2 september met als inzet de felbegeerde “Citybokaal”

Acht gemeentes dede mee, waarbij Dordrecht met 10 flights natuurlijk stevig vertegenwoordigd was.
De organisatie was ook dit jaar in handen van voorzitter Niek Drieenhuizen, voorzitter seniorencommissie Frank van Welzenis en lid van de seniorencommissie Jan van der Weijden, die deze keer gezorgd had voor een op maat gemaakte scorekaart.
De weergoden leken ons even niet goed gezind, want Frank opende de dag in het clubgebouw, omdat de regen een spelbreker was. Aanwezig waren zes sportwethouders uit de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, HI Ambacht, Alblasserdam en Sliedrecht, die om 11.00 uur onder grote belangstelling hun 18 holes putrondje liepen vergezeld van een uit hun eigen woonplaats woonachtige caddy. Zij moesten de score bijhouden. Peter de Jong bleek wethouder Michiel van der Vlies van HI Ambacht de juiste instructies te hebben gegeven, want Michiel werd winnaar met 32 punten.

Om 12 uur gingen de senioren van start en op een klein buitje na, bleef het droog met redelijk veel zon. Tegen vijven kwamen de meeste flights binnen en intussen zorgde ons lid Henk Kok samen met zangeres Andrea Keller weer voor heerlijke achtergrondmuziek op het intussen zonnige terras.
De stedenwedstrijd werd gewonnen door HI Ambacht. De twee winnende teams kregen uit handen van wethouder Rinette Reijnvaan van Dordrecht de trofee.

Voorzitter Niek deelde aansluitend de prijzen uit aan de eerste drie teams met de hoogste score van de dag. Eerste werd Dordrecht 10 bestaande uit Dick van Chastelet, Herman Klarenaar, Piet Kingma en Jan de Knecht. Tweede werd Dordrecht 9 met Chris van der Elst, Frans Schaap, Rien Schipper en Jan van der Weijden. Alblasserdam 1 werd derde met als spelers Jos Stins, Frank van Welzenis, Piet de Lange en Inge Vonk.
Volgend jaar zal de derde editie plaatsvinden en als traditie op de eerste woensdag van september!

Frank van Welzenis

Voorzitter senioren commissie

 

Non-echtparen wedstrijd 6 september 2015

120 deelnemers, ouderwets Merwelanden sfeertje

Afgelopen zondag was het weer een groots festijn. 60 koppels gingen onder een prachtig zonnetje de strijd aan. Zoals altijd werden de mindere slagen met de mantel der liefde bedekt en was het na de wedstrijd weer heel goed toeven op terras en in het clubhuis. De vele ingrediënten zorgden voor een onvergetelijke dag. De muziek was prima, het javaanse buffet was van excellente kwaliteit en de vele deelnemers bleven tot laat naborrelen. De organisatie was in uitstekende handen en het was fijn dat ook sommige "cracks" van onze club deelnamen. De terechte winnaars van de editie 2015 waren Leon Moor en Riet Visser.

De derde plaats van Annelies Stam die speelde met Jeroen den Dubbelden is ook vermeldenswaardig.

De volledige uitslag staat uiteraard op de website van Proware. De foto's zijn al weer gepubliceerd op de website van GC Merwelanden. Het volgende evenement is de British Open op zondag 20 september. Vorig jaar een mega succes, dus schrijf je in.

Organisatie British Open: Kevin Greenacre en Wim Tijssen.

 

Het bestuur van GC Merwelanden wenst je nog een fantastische nazomer met mooie golfdagen en veel Merwelanden gezelligheid.

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl