golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Afsluiting Winterlessen en Committed to Senioren.

Verstuurd op 28-03-2018

Afsluiting Winterlessen en Committed to Senioren.

De winterlessen en fysio- en mindfulness training zitten er weer op en de traditie is dat dit wordt afgesloten met een wedstrijd.

Deze wedstrijd is gehouden op vrijdag 23 maart: het was  nog niet echt lenteweer op deze golfdag, maar gelukkig was er toch veel interesse om mee te spelen.  Na de 18 holes was het heerlijk warm in het clubhuis, er stond een borrel voor ons klaar en er werd een heerlijk hapje aangeboden door Crayestein.

Het is geweldig dat wij als club elk jaar opnieuw zoveel leden weten te interesseren om aan deze winterlessen mee te doen.

De prijsuitreiking was eigenlijk een formaliteit, want er waren deze wedstrijd  alleen maar winnaars.  KNGF afgevaardigde  Janke van der Werf deed ook aan deze wedstrijd mee.

   

Janke was aanwezig om de Golfclub De  Merwelanden het certificaat Committed to Senioren uit te reiken. Dit deed zij op een leuke wijze en het is sympathiek dat de KNGF deze prijs op locatie kwam uitreiken. Wij zijn trots dat wij dit certificaat hebben behaald.

Al met al hebben wij deze frisse  lentedag zo heel erg warm afgesloten.

 

De NGF heeft besloten de regels voor Qualifying kaarten met in gang van 2018 aan te passen.

Het is niet meer noodzakelijk om voorafgaand aan je rondje golf een Q-kaart te registreren in de golfshop of op je golf.app. Dat kan vanaf nu ook na afloop van je rondje golf. Je bent wel verplicht op de eerste afslagplaats met je marker af te spreken, dat je een Q-kaart wil lopen. Je mag niet wachten tot je de laatste hole gespeeld hebt en dan pas die beslissing nemen.

Je bent verplicht om een marker te registreren wanneer je een digitale Q-kaart speelt.

Het is niet meer nodig een papieren Q-kaart in te leveren bij de H&R commissie. Je hoeft je kaart niet meer in de brievenbus in het clubhuis te doen.

Je mag per dag zoveel 9 holes Q-kaart rondjes lopen als je zelf wilt. Tot aan 2017 was dat beperkt tot 1 rondje per dag.

De NGF wil ook dat golfclubs bij strokeplay- en stablefordwedstrijden ready golf gaan propageren. Volgens de huidige golfregels mag de speler, wiens bal het verst van de hole ligt, als eerste spelen. De andere spelers moeten dan wachten.

Bij ready golf gaat dat als volgt:

  • niet de speler die de eer heeft slaat als eerste af, maar de speler die als eerste klaar is om te slaan;
  • spelers die minder ver slaan, slaan als eerste, daarna pas de longhitters;
  • eerst je eigen bal slaan, dan pas gaan meezoeken naar de bal van je medespeler als dat nodig is.
  • alvast putten als je medespeler nog bezig is de bunker aan te harken, ook al ligt de bal van de medespeler verder van de hole.
  • bij een korte putt direct uitholen en niet eerst de bal markeren en wachten totdat de medespeler heeft geputt.

Bij matchplay wedstrijden blijft de hoofdregel gelden, dat de speler, wiens bal het verst van de hole ligt, het eerst mag spelen. Ready golf geldt daar niet.

Han Hofstede

Handicap- en Regelcommissie

 

Opzoek naar een golfmaatje?

Meer fun op de golfbaan!
Een rondje spelen met leuke golfers op een tijd dat het jou uitkomt?! Golf is een prachtige sport, maar niet altijd eenvoudig te combineren met een drukke baan en een actief sociaal leven. Een vaste ochtend of middag vrij om te golfen is voor veel spelers niet weggelegd.

Op initiatief van onze eigen leden wordt er een WhatsApp groep gelanceerd waarin golfers elkaar kunnen ontmoeten. Dus heb jij zin om te spelen?! Zet een oproepje in de groepsapp en vind supersnel een golfmaatje! Meldt je nu aan voor de app en stuur een bericht naar de beheerder op 0631973797

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl