golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Tekst jeugd

Beste golfers/golfsters en golfertjes of toekomstige golfertjes,

Hartelijk welkom op het Jeugdgedeelte van de GC de Merwelanden website.

Met dit gedeelte willen wij iedereen actief betrekken met alles wat met golf te maken heeft binnen onze golfclub. Dit gedeelte is geheel toegespitst op de jeugd. Hier kun je alles wat met jeugd te maken heeft vinden. Van lidmaatschap tot groepslesssen, baanpermissie, golfvaardigheidbewijs, competitie, jeugdclubkampioenschappen, wedstrijden, foto's en veel meer. Heb je zelf leuke berichten of foto's stuur deze dan op naar de Jeugdcommissie . Wil je de jeugdcommissie steunen dan kun je natuurlijk ook contact opnemen, we stellen alle hulp op prijs.
 
Ook als je nog niet golft vinden we het fijn dat je op dit gedeelte terecht bent gekomen op zoek naar informatie. Natuurlijk ben je van harte welkom bij ons op de golfclub en op golfbaan Crayestein in Dordrecht.
 
Lijkt het je leuk om lid te worden van onze club? Neem dan ook een kijkje op de andere pagina's van onze website. En natuurlijk ben je van harte welkom als je een keer langs wilt komen. Wil je graag iemand spreken voor enige toelichting neem dan contact op met een van onze jeugdcommissieleden.
 
Wij wensen jullie heel sportief, gezellig en succesvol golfseizoen toe!
 
 
 
 

 

 logo
Tekst en bestanden

Het inschrijven voor jeugdwedstrijden kan op twee manieren. Je kunt een mail sturen naar secretariaat@gcmerwelanden.nl maar je kunt je ook inschrijven via Proware.

Hieronder treffen jullie een handleiding aan voor het inloggen in Proware in het inschrijven op wedstrijden.

Via Proware kun je je naar de jeugdwedstrijden die door de jeugdcomissie georganiseerd worden ook inschrijven op andere wedstrijden georganiseerd door de vereniging.
De inlogcode kun je aanvragen bij het secretariaat.

Veel (golf)plezier.

 

 

De jeugdcommissie.

 logo

Nieuwsbrief 2024.4 - Jeugdgolf Nederland

Verstuurd op 14-05-2024

Jeugdgolf Nederland - nieuwe jeugdplan NGF

De verenigingen die zich aanmelden als Jeugdfan kunnen ondersteuning verwachten van de NGF. Het is een uitgebreid plan waar zowel de clubs als jeugdleden activiteiten kunnen verwachten.

Het plan omvat onder andere:  
 Zes aanbevelingen waar een club aan moet voldoen als ze actief met jeugd willen werken.
 Hulp bij het opzetten van een beleidsplan, jaarplanning en communicatieplan.
 81 voorbeeld baantrainingen om jeugd mee te nemen in de golfbaan.
 Uitleg om jeugd met potentie door te laten groeien naar topgolf.

Het plan en de inzet van golfclubs en -banen gaat zorgen voor een nieuwe impuls om van golf ook weer een sport te maken voor jeugd t/m 18 jaar.

 

Regiotrainingen:

Ben je tussen 10 en 18 jaar oud en wil je net iets meer dan de trainingen op de club dan worden er Regio-jeugdtrainigen georganiseerd. Golfclub de Merwelanden heeft zich aangemeld als Jeugdfan en is ingedeeld in de regio Zuid-West.

Momenteel loopt er een pilot van mei tot en met juli 2024. Na een succesvolle pilot start een jaarrond programma van september t/m juli.

Voor jeugdspelers van 10 tot 18 jaar wordt er getraind in twee groepen te weten U14 en U18. In de pilot wordt gewerkt met de groep t/m 14 jaar. Om deel te kunnen nemen, moeten spelers een handicap van minimaal 54 hebben. Deelnemen aan deze regiotraining kost € 10.

De trainingen worden gegeven door enthousiaste PGA-golfprofessionals op locaties door heel Nederland.

Het doel van de regiotrainingen is:

 • Jeugdspelers faciliteren in hoe zij golf wensen te beleven, in dit geval meer oefenen en spelen in de baan.
 • Een (sociale) omgeving creëren die jeugdspelers stimuleert om meer te golfen.
 • Jeugdspelers een goed beeld geven van wat er mogelijk is binnen de golfsport en stimuleren deel te nemen aan wedstrijden.
 • Jeugdspelers meer laten golfen in de baan.
 • Mits nog niet het geval, stimuleren een handicap van 28 of lager te bereiken.
 • Jeugdspelers aantoonbaar progressie laten maken in hun golfspel.
 • Doorstroming richting de regionale talentontwikkeling.
 • Jeugdspelers golf als sport laten beleven.

Iedere regiotraining wordt door minimaal twee enthousiaste golfprofessionals gegeven en door vrijwilligers die in het bezit zijn van een VOG. Een gemiddelde training ziet er ongeveer als volgt uit:

 • Intro (± 5-10 min), waarin bijvoorbeeld teruggekomen wordt op een opdracht van de vorige training of actualiteiten, zoals gespeelde wedstrijden, events of mooie prestaties van Nederlandse topgolfers.
 • Warming-up golf (± 5-10 min), waarbij de spelers een korte maar effectieve basiswarming-up aangeleerd krijgen die zij ook zelfstandig uit kunnen voeren wanneer zij zelf gaan spelen en/of trainen.
 • Spelen en/of trainen (± 90-110 min), hierbij worden baanopdrachten uitgevoerd en/of trainingsopdrachten gedaan, waarbij de groep in verschillende flights of groepen wordt onderverdeeld over de aanwezige coaches.
 • Fysiek (±50 min), hierbij wordt er veelal gestart met een warming-upactiviteit (spelvorm) waarna verschillende fysieke (op basis van leeftijd) opdrachten uitgevoerd worden gericht op algemene motorische vaardigheden, afgesloten met een eindspel.
 • Aflsuiting (±5-10 min), waarbij belangrijke aspecten van de training nog een keer worden herhaald en belangrijke mededelingen worden gedaan over komende activiteiten, zoals relevante wedstrijden.

Aanmelden voor de Regio-jeugdtrainingen kan via: Sportaanbieder - voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Aangekomen op deze pagina, klik op het tabblad activiteiten en scrol naar de Regio-jeugdtrainingen Zuid-West.

Regio-jeugdtrainingen Zuid-West
dagdatumplaatstijdstip
woensdag29 meiGolfcentrum Roosendaal, Roosendaal16.00-19.00
vrijdag 21 juniGolfclub Princenbosch, Molenschot16.00-19.00
vrijdag 12 juliGolfclub Cromstrijen, Numansdorp16.00-19.00

 

Open golfwedstrijden en toernooien voor jeugd in 2024 

Vind je het leuk om wedstrijden te spelen en wil je dit ook op andere banen doen, dat is zeker mogelijk. Op de website van de NGF staan alle open golfwedstrijden voor jeugd op een rijtje. Dit wordt regelmatig up to date gehouden.

 link naar deze wedstrijden: Open jeugdwedstrijden - NGF

 

 logo

Terug

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl