golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Tekst jeugd

Beste golfers/golfsters en golfertjes of toekomstige golfertjes,

Hartelijk welkom op het Jeugdgedeelte van de GC de Merwelanden website.

Met dit gedeelte willen wij iedereen actief betrekken met alles wat met golf te maken heeft binnen onze golfclub. Dit gedeelte is geheel toegespitst op de jeugd. Hier kun je alles wat met jeugd te maken heeft vinden. Van lidmaatschap tot groepslesssen, baanpermissie, golfvaardigheidbewijs, competitie, jeugdclubkampioenschappen, wedstrijden, foto's en veel meer. Heb je zelf leuke berichten of foto's stuur deze dan op naar de Jeugdcommissie . Wil je de jeugdcommissie steunen dan kun je natuurlijk ook contact opnemen, we stellen alle hulp op prijs.
 
Ook als je nog niet golft vinden we het fijn dat je op dit gedeelte terecht bent gekomen op zoek naar informatie. Natuurlijk ben je van harte welkom bij ons op de golfclub en op golfbaan Crayestein in Dordrecht.
 
Lijkt het je leuk om lid te worden van onze club? Neem dan ook een kijkje op de andere pagina's van onze website. En natuurlijk ben je van harte welkom als je een keer langs wilt komen. Wil je graag iemand spreken voor enige toelichting neem dan contact op met een van onze jeugdcommissieleden.
 
Wij wensen jullie heel sportief, gezellig en succesvol golfseizoen toe!
 
 
 
 

 

 logo
Tekst en bestanden

Het inschrijven voor jeugdwedstrijden kan op twee manieren. Je kunt een mail sturen naar secretariaat@gcmerwelanden.nl maar je kunt je ook inschrijven via Proware.

Hieronder treffen jullie een handleiding aan voor het inloggen in Proware in het inschrijven op wedstrijden.

Via Proware kun je je naar de jeugdwedstrijden die door de jeugdcomissie georganiseerd worden ook inschrijven op andere wedstrijden georganiseerd door de vereniging.
De inlogcode kun je aanvragen bij het secretariaat.

Veel (golf)plezier.

 

 

De jeugdcommissie.

 logo

Nieuwsbrief 2024.02 - NGF Jeugdplan

Verstuurd op 08-05-2024

Speelmogelijkheden voor jeugdleden op de baan

De jeugdcommissie heeft voor de zomerperiode een programma opgezet dat bestaat uit inloopmomenten om op de baan te spelen en een aantal wedstrijden over 9 holes. De speelmomenten staan in de wedstrijdkalender en jeugdleden van GC Merwelanden kunnen hier inschrijven.  Voor beginnende golfers wordt een begeleider aangesteld zodat ook zij de baan in kunnen. 

Er worden 9 holes gespeeld en de greenfee voor jeugdleden tot en met 18 jaar voor 9 holes is €12,50 en dient voorafgaand aan de ronde betaald te worden bij de shop. Ben je in het bezit van een jaarkaart dan hoef je natuurlijk geen greenfee te betalen. Afspraak voor het spelen op de baan is dat je je altijd aanmeld bij de shop en aangeeft wat je starttijd is. Dit geldt voor alle golfers die op de baan gaan spelen.

De eerste gelegenheid om 9 holes te gaan spelen is zaterdag 1 juni, starttijden zijn vanaf 15.00 uur. De jeugdcommissie zal een flightindeling maken nadat de inschrijvingen binnen zijn. Jeugdleden tot en met 21 jaar kunnen zich inschrijven.

We zien jullie graag op deze inloopdagen of tijdens de wedstrijden.

 

KLM open voor de jeugd tot 18 jaar gratis toegang

Het KLM open wordt dit jaar gehouden op Amsterdam International van 20 tot 23 juni 2024. Wil je een keer een kijkje wil nemen op een internationaal toernooi ga dan naar het KLM open. Jeugd tot 18 jaar is heeft, onder begeleiding van volwassenen, gratis toegang. Wel belangrijk om de tickets vooraf te bestellen. Voor de jeugd zijn er diverse activiteiten op deze dagen, kijk op de website voor het programma. 

Wie weet zien we elkaar nog tijdens het toernooi.

 

Nieuwe ontwikkelingen in Jeugdgolf

Afgelopen 2 jaar heeft de NGF onderzoek gedaan naar mogelijkheden om jonge golfers/jeugd enthousiast te maken voor het golfspel en onlangs is het NGF-Jeugdgolfplan uitgerold.

Jeugd heeft de toekomst maar is ook de toekomst, maar waarom zien we dan niet veel jeugd op de baan. Dat is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Golfen moet vooral leuk zijn voor de jeugd en het Jeugdplan heeft handvatten om golf weer aantrekkelijk te maken voor jongeren.

Dinsdag 16 april zijn we als Jeugdcommissie, samen met onze voorzitter Yolanda Bakkum, aanwezig geweest bij de regionale bijeenkomst van de NGF waar het Jeugdplan verder is uitgelegd. Tevens hebben we ons als vereniging aangesloten als Jeugdfan, dat wil zeggen dat we in onze regio Zuid-West kunnen en willen gaan samenwerken met andere verenigingen die zich hiervoor ook hebben aangemeld. Denk hierbij aan uitwisselen van ideeën en in de toekomst samen organiseren van wedstrijden voor de jeugd. 

Wat gaat de NGF organiseren in de regio's, hierbij een korte impressie.

  • cursus NGF-jeugdcoach
  • Talentenacademies
  • Regiotrainingen
  • Toernooistructuur 2025
  • ondersteuning in opstellen Jaarprogramma, Jeugdbeleidsplan, communicatie en nog veel meer

Als jeugdcommissie staan we aan het begin van een hopelijk mooie toekomst en we hopen dat veel jeugdleden aan gaan sluiten bij onze vereniging. Stapje voor stapje gaan we aan de slag en middels de nieuwsbrieven houden we u/jullie op de hoogte.

Afgelopen 20 april hebben we de eerste stap gezet met de openingswedstrijd, er zal dit jaar zeker nog meer volgen. Hierbij een kleine impressie van deze dag, Op bijgaande link zijn alle foto's te bekijken. Foto's jeugd (gcmerwelanden.nl)

 

 

Als we kijken naar het aantal jeugdleden tot en met 21 jaar dan zijn dat 32 leden van 8 tot 21 jaar. Beginnende golfers maar ook leden met een handicap variërend van 55 tot 0.5, ja daar zijn we trots op.  

 

Ineke Willemse

Voorzitter Jeugdcommissie

 logo

Terug

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl