golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Telegolfzuil bij invoeren Q-kaart

Het gebruik van de Telegolfzuil bij het lopen van een ronde voor een Qualifying-kaart

Hoera, het is vandaag mooi weer! U wilt graag uw handicap verbeteren? Dat kan met de qualifying-kaart, ook wel genoemd Q-kaart. Deze kaart koopt u voorafgaand aan uw rondje golf in de shop voor 50 cent. U kunt kiezen tussen een 18 holes ronde, een (halve) ronde over alleen de eerste 9 holes of een (halve) ronde over alleen de tweede 9 holes. Van de shop-medewerker krijgt u een Q-kaart met daarop voorgedrukt uw naam, handicap, lidmaatschapscode, datum, volgnummer, kleur tee, of u 9 dan wel 18 holes speelt.

Er zijn wel twee beperkingen voor het lopen van een Q-kaart.  1. Spelers met een handicap van 4,4 of lager (handicap-categorie 1) kunnen geen Q-kaart lopen. 2. De overige spelers mogen maar één Q-kaart over 9 holes per dag laten registreren. De computer geeft namelijk per dag geen twee Q-kaarten over 9 holes uit aan dezelfde speler.

Het invoeren van de scores

Na afloop van uw ronde kunt u de score zelf invoeren in de zuil, die zich bevindt in de hal van het clubhuis. U drukt in het openingscherm op Q-kaart, haalt uw NGF-kaartje door de paslezer of voert handmatig uw lidcode en geboortedatum in.
Vervolgens ziet u uw scorekaart. Met behulp van de cijfertoetsen rechts in het scherm kunt u de gemaakte scores per hole invoeren. Controleer of het aantal stablefordpunten gelijk is met uw eigen berekening. Zo ja, klik op akkoord of herstel eerst de fout. Lever vervolgens uw kaart in bij de handicap- en regelcommissie door deze in de brievenbus onder de zuil te stoppen. De aanpassing van uw handicap gebeurt direct.

U mag uw score ook thuis op uw eigen computer invoeren via de website van de golfclub. Als u binnen 24 uur geen scores invoert, neemt het computerprogramma aan, dat u een slechte ronde heeft gespeeld en zal deze uw handicap met 0,1 punt verhogen.

Als het invoeren niet lukt, wilt u dan op de scorekaart duidelijk vermelden INVOEREN NIET GELUKT en deze vervolgens in de brievenbus onder de zuil stoppen. Ditzelfde geldt als u een kaart heeft gekregen met daarop vermeld een verkeerde kleur tee. Als u een blanco kaart van de shopmedewerker heeft gekregen, ook duidelijk uw naam, lidmaatschapscode, datum, aantal gespeelde holes, kleur tee vermelden. De handicapcommissie zal uw scorekaart later alsnog verwerken.besluiten alleen de

De handicapcommissie heeft nog de mogelijkheid wijzigingen aan te brengen in uw Q-kaart.. Alle Q-kaarten worden door de handicap- en regelcommissie ongeveer een jaar bewaard.

Staken van een ronde

Als u gedurende uw rondje golf stopt vanwege de regen, staat u dat vrij om te doen. Uw Q-kaart wordt wel als een geldige score geschouwd en uw handicap wordt met 0.1 verhoogd. Alleen als het gaat onweren, kan de handicapcommissie besluiten uw Q-kaart te annuleren. Bij een 18 holes ronde, kan de commisssie besluiten alleen de scores van de eerste 9 holes te laten tellen.

Q-kaarten van andere golfbanen

Het is mogelijk om een Q-kaart gelopen op een andere golfbaan via Prowaregolf  te laten registreren  Geef dan duidelijk aan van welke tee u heeft gelopen. U dient deze kaart binnen 14 dagen in te leveren in de brievenbus in de hal van het clubhuis.

Inschrijven van clubwedstrijden

U kunt de telegolfzuil ook gebruiken om u  in te schrijven voor clubwedstrijden.

Als u nog vragen heeft over het bovenstaande, kunt u een e-mail sturen naar secretariaat@gcmerwelanden.nl

opmaak tekst: juli 2016

 logo
Tekst en bestanden
 logo
informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl