vossenjacht

Verstuurd: 07-11-2016 om 01:14:45 uur

VERSLAG GREENSOMEWEDSTRIJD VOSSENJACHT 22 OKTOBER 2016

 

Afgelopen zaterdag is de jaarlijkse vossenjacht gespeeld. De vossen zijn de twee pro’s (golfleraren) van onze golfclub, die als team een greensome spelen met als tegenspelers de leden (lees: wij, de amateurspelers) van de golfclub.

Voor deze wedstrijd is de par van een hole niet het getal, dat op de scorekaart staat, maar de score van de twee vossen op die hole. De andere deelnemers spelen ook een greensome. Winnaar van de wedstrijd is het (amateur)team, dat het hoogste aantal stablefordpunten heeft behaald.

 

De twee vossen waren dit jaar Henk Kuijsters en Jamie van Dooren. Jamie is onze nieuwe golflerares. Omdat Henk zou meedoen, hadden de greenkeepers een groot aantal gele teemarkers naar achteren geplaatst. Liefst zo ver mogelijk als maar kon. Nu zeggen de golfregels, dat de afslagplaats vanaf de teemarkers nog twee clublengtes naar achteren loopt. De baanbeheerder dient ervoor te zorgen, dat een speler op de afslagplaats altijd genoeg ruimte heeft om te swingen met een driver. Dat waren de greenkeepers bij hole 18 blijkbaar vergeten. De teemarkers waren daar zover naar achteren gezet, dat je, staande tussen de teemarkers, met je achterzwaai bijna de heg raakte.

 

Helaas moest Henk al na enkele holes de wedstrijd staken, waarna Jamie de ronde alleen verder speelde. Zij zette een score neer van 83 slagen. De par van de baan lag zaterdag dus op 83. Dat was te zien aan de scores van de overige spelers. Bijna ieder team scoorde meer dan 36 punten.

 

Op de derde plaats met 48 punten is geëindigd het team Kees Verduijn en Ken Lam met 48 stablefordpunten. Op de tweede plaats het team Robert Jan en Nicole Schnebeli met 49 punten. Dit team ging zeer voortvarend van start met op de eerste 9 holes een score van 39 slagen. Daarna kwamen er helaas enkele minder goede holes.

 

Het winnende team van 2016 is het team Piet van Putten en Irma Siegers met 50 punten. Zij hadden een sterke eindspurt met op de laatste 6 holes 23 slagen. Irma vertelde in haar speech, dat het al lang haar streven was deze wedstrijd te winnen, zodat haar naam op het grote bord in de hal komt. Enkele jaren geleden was zij al een keer tweede geworden.

 

Ik ging van deze drie teams ook de netto strokeplayscore uitrekenen, om te kijken of dat van invloed was op het eindresultaat. Nee, de plaatsen 1, 2 en 3 blijven dezelfde. Een gerucht, dat een greensomewedstrijd altijd gewonnen wordt door hoge handicappers, klopt echt niet. De  zes winnaars van zaterdag zitten in de A-groep.

 

Alle prijswinnaars gefeliciteerd. Ook dank aan Henk en Jamie. Jamie was dit jaar voor het eerst de vos. En dank aan de wedstrijdleiding voor de organisatie. Tot volgend jaar bij de 2017-versie van deze wedstrijd.

 

De eerste winterwedstrijd zal niet op 5 november gehouden worden. Voor die dag is een verzoek ingediend een grote demonstratie te mogen houden bij DuPont/Chemours. De abcd-commissie voert nog overleg met Crayestein over een nieuwe datum.

 

Han Hofstede

Abcd-commissie

 

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag