voorronde handicart

Verstuurd: 23-06-2017 om 09:12:03 uur

VOORRONDE HANDICART WEDSTRIJD

Zaterdag 9 juli 2017

Iedere dag wandel ik minimaal zo’n vier tot vijf keer met mijn hondje Bruc. En in ieder geval altijd, minstens één keer per dag een lange wandeling in het prachtige natuurgebied De Elzen Noord en de daarachter gelegen polders.

Lopen/wandelen, we beschouwen het zo als vanzelfsprekend.

De (avond)vierdaagse lopen, joggen, een trap op en af hollen, dansen en ja, ook golfen. Eén, twee, drie keer of voor de echt verslaafden soms wel iedere dag een rondje golf. En dan loop je per keer toch al gauw, als je tenminste 18 holes speelt, zo’n negen tot tien kilometer! (Als je tenminste recht slaat).

Maaaaaaaaaaar, niet iedereen heeft het voorrecht dit alles zomaar te doen. Er zijn meer mensen dan je denkt die een beperking hebben en toch willen sporten.

Met respect en bewondering kijk ik naar de sporters bij de Paralympische Spelen. Hoe zij, met of zonder hulpmiddelen, topprestaties leveren.

Ook bij golf zijn er mensen die hulpmiddelen nodig hebben, omdat zij, niet zoals wij, gebruik kunnen maken van hun “benenwagen”.

Gelukkig is er voor die gevallen de Stichting Handicart, met als doelstelling om tijdelijk of permanent, mindervalide golfers in staat te stellen de golfsport te blijven beoefenen.

Mede dankzij uw gulle gaven door de jaren heen, beschikt de Stichting op dit moment over 704 handicarts bij 115 clubs. En werkt zij samen met 52 banen wat nog eens 174 extra handicarts oplevert.

En opnieuw, maaaaaaaaaar, we zijn er nog lang niet. Nog veel meer mensen zouden graag gebruik willen maken van de mogelijkheid om zo hun favoriete sport te beoefenen. En daar kunt u bij helpen.

Schrijf in op deze wedstrijd!

We spelen die dag een greensome. Dus u mag met uw partner, vriend, vriendin en niet te vergeten echtgenoot of echtgenote, als koppel inschrijven.

De wedstrijd is toegankelijk voor alle leden van GC de Merwelanden. Inschrijfgeld € 10. Maar wij hebben geen bezwaar als u meer wilt bijdragen. Ook Openbare Jaarkaarthouders van Crayestein en bedrijfsleden van Crayestein mogen meedoen.

Niet-leden of kaarthouders kunnen, als zij dit willen, meespelen, tegen betaling van € 40. Maar zij moeten dit wel zelf regelen met Crayestein.

Laten wij met z’n allen weer uitblinken in gulheid en zo onze mindervalide golfer steunen.

U hoeft er ook niet vroeg voor uit uw bed. Want het is een shotgun. Dus als u om 11.00 uur aanwezig bent, dan kunt u eerst nog een paar oefenballetjes slaan, kopje koffie drinken en dan, met of zonder zo’n handicart, op naar uw Tee Box.

Het winnende koppel gaat op vrijdag 15 september a.s. op hun home-course Crayestein, de halve finale spelen.

De landelijke finale, wordt door de zes beste koppels uit de halve finale gespeeld op donderdag 12 oktober a.s. en wel op Golfbaan Anderstein.

Er is nog meer en het wordt dan alleen maar leuker! Maar dat kunt u in de volgende nieuwsbrief lezen.

 

Heleen Klijn tel. 06 46207488

Irma Siegers tel. 06 18052747

namens de Handicart Commissie,

Wim Tijssen

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag