ABCDcommissie

Verstuurd: 22-08-2016 om 10:14:24 uur

Beste Mensen,

Over contrasten gesproken !!!!!!

Afgelopen weekeinde vond het Senioren Strokeplay Kampioenschap plaats op onze club. Op zaterdag verdiende het weer een 10+. Ideaal golfweer. Maar oh, die zondag. Al het opgespaarde water viel uit de lucht. Dat was echt afzien. Onze senioren dames en heren lieten zich niet kisten. Sommigen behaalden op die tweede dag zelfs een betere score dan op die dag, zaterdag dus, dat de omstandigheden ideaal waren.

Er stonden 12 dames en 14 heren op de inschrijflijst. Op zaterdagochtend vroeg belde Dick van Chastelet. Een aanval van jicht. Dan kun je echt niet golfen. Jammer voor Dick, maar ook niet zo leuk voor die spelers, die nu in een driebal moesten spelen. Bij de dames heeft Liesbeth Groeneweg, ziek, zwak en misselijk het nog 9 holes weten vol te houden, maar toen ging het echt niet meer. Zelfde verhaal. Erg sneu voor Liesbeth. Bij de dames dus ook een driebal vanaf hole 10. Geen gemopper gehoord van de spelers. Zij hebben het goed opgevangen.

En hoe is het allemaal afgelopen?

Na de eerste ronde bij de dames stond Monique Hak met 82 slagen op de eerste plaats, gevolgd door Heleen Klijn met 88 en Irma Siegers met 89 slagen. Deze drie dames speelden dus zondag in de driebal aan het eind. Irma deed het zondag wat minder. Met 89+104=193 slagen werd zij derde. Heleen had een slag meer nodig dan op zondag, zodat zij met 88+89=177 slagen nummer twee werd.

En Monique? Met 82+81=163 slagen is zij onze Senioren Kampioen Dames 2016 geworden. Met 14 slagen verschil met nummer twee. Onze gelukwensen voor deze dame.

Bij de heren een wat wisselend beeld. Na de eerste ronde kwam Sam Wytema  binnen met een score van 77 slagen, Hugo de Baat met 78 en Aad van Vugt met 81 slagen. Deze drie heren zaten op zondag samen in de laatste driebal. Maar zij hebben die positie niet weten te handhaven. Op die drie eerste plaatsen kwamen drie andere heren terecht.

Wie waren dat dan wel?

Martin Groeneweg met85+80=165 slagen en Coert Busio met83+82-165 slagen eindigden gelijk. Omdat Martin's tweede ronde beter was dan de tweede ronde van Coert, is Martin nummer twee en Coert nummer drie geworden.

Wie is onze Senioren Strokeplay Kampioen 2016 geworden?

Elco Fok. Na de eerste ronde stond hij op de vierde plaats met 82 strokes. Maar als je in dat boze en barre weer op zondag dan een ronde van 75 strokes neerzet, win je wel overtuigend met 82+75=157 slagen. 8 slagen voorsprong. Elco sloeg ook nog eens een hole-in-one op hole 17. Dubbele gelukwensen dus voor Elco.

Rest mij nog Henk Kuijsters voor zijn inbreng te bedanken. Ook een woord van dank aan Han Hofstede. Hij was weer beide dagen present als referee. Coert Busio voor de wijze waarop hij de prijsuitreiking heeft verzorgd.

En last, but not least, de spelers.

Käthe de Vries

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag