ABCDcommissie

Verstuurd: 29-06-2016 om 16:52:08 uur

Beste Mensen,

Waarom dit plaatje hier staat? Daar kom ik later op terug. First Things First.

Afgelopen zaterdag en zondag is het Clubkampioenschap gespeeld. Er wordt dan uitgegaan van een veld van 16 spelers, die op basis van hun handicap in dit schema geplaatst worden. Zij spelen Matchplay zonder handicapverrekening. Het is een knock out systeem. Van die 16 spelers blijven er na de eerste ronde nog 8 over, vervolgens nog 4. Op de tweede dag wordt dan gespeeld om de plaatsen 1 t/m 4. Vanzelfsprekend is de nummer 1 dan de Kampioen en de nummer 2 de runner-up. Als er meer dan 16 inschrijvingen zijn, wordt een voorronde gespeeld. Bij de dames was die voorronde niet nodig. Er hadden zich maar 13 dames opgegeven. Bij de heren wilden 19 heren meedoen. Dat betekende dus dat 6 heren de voorronde moesten spelen om de 14de, 15de en 16de plaats in het schema. Dat hebben zij gedaan op 12 juni.

En dan nu het verloop van de strijd.

Op zaterdagochtendhadden Liesbeth Groeneweg, Anja Goedhart en Judith Thijs een bye.

Arja den Adel verloor van Stephanie Kuijsters, Monique Davis versloeg Nellie de Koning, Lisa Luijkx moest haar meerdere erkennen in Petra Busio, Patricia Zonneveld maakte korte metten met Carla Meijer en Rieneke was beter dan Erica ter Haar.

De middagronde zag er  uit als volgt: Liesbeth tegen Stephanie, Monique tegen Petra, Anja Goedhart tegen Patricia en Rieneke tegen Judith. De vier dames, die hun match gewonnen hadden, kwamen zondagochtend weer opdraven en wel in de volgende samenstelling: Liesbeth tegen Monique en Patricia tegen Judith. Tja, dan wordt er in de middagronde uitgemaakt wie onze kampioene gaat worden.

Zowel Liesbeth als Judith wonnen 's ochtends hun match. Zij moesten dus tegen elkaar uitkomen voor de eerste en tweede plaats. Patricia en Monique streden om de derde en vierde plaats.

Het eindresultaat: Liesbeth Groeneweg is onze Clubkampioen 2016. Dan is Judith Thijs dus de runner-up. Monique eindigde als derde, Patricia als vierde. Proficiat, dames.

We dachten 16 heren te hebben. Helaas. John Udo moest zich terugtrekken vanwege een knieblessure. Leon Moor vanwege het feit, dat onverwacht bleek, dat er toch een feest georganiseerd was om de trouwdag van zijn ouders te vieren.

Zondagochtend hadden daardoor Alan Todd en Fabian Attasio een bye. Martin Groeneweg had het nakijken in zijn match tegen Hugo de Baat, Michel van der Elst verloor van Dick van Chastelet, Bart van Slooten gaf Ivar Steeman het nakijken, Coert werd verslagen door Hendrik-Jan Peels, Ken Lam won zijn match van Ben Kraa en Frans Schaap verloor van Rik Maaskant.

De middagronde. Alan tegen Hugo, Fabian tegen Dick, Bart tegen Hendrik-Jan en Ken tegen Rik. Wat was het resultaat voor de eerste ronde op zondag?

Hugo tegen Dick en Bart tegen Rik. Hendrik-Jan had een afspraak. Hij heeft zijn match aan Bart gegeven.Bart zou die toch wel gewonnen hebben. En hoe liep dat af? Dick en Bart wonnen hun match. Rik gaf de match aan Hugo. Bart wist overtuigend te winnen van Dick, de oude rot in het vak.

Bart van Slooten is onze Clubkampioen 2016. Dick van Chastelet is de runner-up. Hugo de Baat werd nummer drie en Rik nummer vier. Heren, gefeliciteerd.

Er valt nog wel wat meer te melden.

Onze club heeft weer een referee, te weten Han Hofstede. Hij is beide dagen van vroeg tot laat aanwezig geweest. Waarvoor dank.

Ook hebben we een nieuwe voorzitter. Harry van der Vossen. Harry kon niet aanwezig zijn voor de prijsuitreiking vanwege verplichtingen elders, maar hij is zowel zaterdag als zondag wel gekomen om zijn belangstelling te tonen voor dit kampioenschap. De prijsuitreiking is gedaan door Coert Busio, die sinds kort in het bestuur van onze club zit.

En nu de toelichting op het plaatje van die golfbal in het water.

Het heeft niet veel gescheeld of dit Clubkampioenschap was letterlijk in het water gevallen. Kort nadat de spelers aan hun middagronde begonnen waren op zondag, barstte een onweersbui los. Dan staat je maar een ding te doen. Uit de baan gaan. De weergoden hadden alle kranen opengedraaid. Zelfs zover open, dat enkele greens onder water stonden. De meerkoetjes hoefden daar niet meer te lopen, ze konden daar zwemmen. Het spijt me nog steeds, dat ik daar geen foto's van gemaakt heb. En ja, als er rondom de vlag een watervlakte is, kun je niet putten. De onweersbui was op een gegeven ogenblik over, maar met een paar onbespeelbare greens, kan de wedstrijd niet meteen hervat worden. Dan is het dus wachten geblazen. Rond 4 uur rondgereden om de betreffende greens opnieuw te controleren. Bij deze ook dank aan Wim Goedhart en Coert Busio. Hole 14 was nog steeds erg soppig. Aangezien de spelers hun match hadden moeten staken op de eerste 4 holes en het dan toch weer even duurt eer je op hole 14 belandt, zijn de spelers weer verder gegaan vanwaar zij gebleven waren. Patricia kwam in tijdnood. Zij had een etentje vanwege haar trouwdag. Zij moest naar huis.

Kortom: een kampioenschap met hindernissen.

Met Liesbeth en Bart hebben we twee kampioenen, die dit kampioenschap door hun manier van spelen meer dan waard zijn. In 2017 kunnen zij hun titel verdedigen. Hopenlijk in een veld van spelers zonder byes.

Rest mij nog eenieder te bedanken, die zich heeft ingezet voor dit kampioenschap.

Henk Kuijsters, mijn rots in de branding. Han Hofstede, de referee, die nu niet bepaald zijn vuurdoop had, maar een waterdoop. Coert Busio voor de wijze waarop hij de prijsuitreiking gedaan heeft. Ab Burgerhout, omdat hij de foto's weer zo snel voor ons op de site heeft gezet. En last, but not least: de speelsters en spelers.

Tot het volgende kampioenschap.

Käthe de Vries

 

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag