ABCD-afsluiting zomeravondcompetitie

Verstuurd: 18-10-2016 om 21:07:05 uur

VERSLAG VAN DE SLOTWEDSTRIJD ZOMERAVONDCOMPETITIE

Afgelopen zondag is de traditionele slotwedstrijd van de zomeravondcompetitie gespeeld. En de weergoden waren met ons. Zij hebben gezorgd voor een prachtige nazomerdag in oktober.

De zomeravondcompetitie is een serie wedstrijden over de holes 1 tot en met 9, die op woensdagmiddag en -avond gespeeld worden met een afsluitende 18 holes weekendwedstrijd in oktober. De laagste score op alle 9 holes, die de speler gedurende deze serie wedstrijden heeft genoteerd, is voor deze speler de eindscore van deze competitie. De winnaar van de competitie is de speler met de laagste totaalscore.

In de ochtend scheen de zon al volop. Het terras liep snel vol met enthousiaste spelers. Er waren 52 deelnemers voor de shotgun om 11 uur. Prijzen waren er voor de winnaars van de 18-holes wedstrijd en voor de zomeravondcompetitie.

Ongeveer 15 spelers wisten hun score van de zomeravondcompetitie nog te verbeteren, een enkeling zelfs op 3 holes. Winnaar van de zomeravondcompetitie in de A-groep is Ian Wallace met een score van 32 slagen. Hij noteerde op de holes 1, 2, 7 en 8 een 3 en op de andere holes een 4. Tweede prijs met 33 slagen is voor Liesbeth Groeneweg en derde prijs met 34 slagen voor Alan Todd.

In de B1-groep is Noel Kane met 34 slagen de winnaar, Frits Esser met 35 slagen tweede en derde John van Halem met 36 slagen.

In de B2-groep is Peter van Gool de beste, de tweede prijs is voor Rudy Kerkhof en de derde prijs voor Frans Mertens.

Alle winnaars kregen een prachtige bokaal met deze foto van een swingende golfer als prijs.

 

 

De 18 holes wedstrijd is gewonnen door Wim Goedhart met 37 stablefordpunten. Tweede prijs voor Umaja Hatuina met 36 punten. Dan 3 spelers met ieder 35 punten. Op de derde plaats René Vermeulen, op de vierde Irene van der Sijde en op de vijfde plaats Tjip Meijer.

Ik speelde zondag met Irene van der Sijde. Op hole 13 had zij een meer dan superieure afslag. De bal vloog recht op de vlag af, bleef op de green maar doorrollen en kwam tot op 50 centimeter van de hole tot stilstand. Dat was toch bijna een hole in one. Natuurlijk scoorde zij de birdy.

De wedstrijdcommissie had ook nog prijzen voor de leary op hole 1 en de neary op hole 17. De leary is de bal, die na 2 slagen het dichtst bij de hole ligt. Bij de heren is die prijs gewonnen door Michel van der Elst en bij de dames door Carolien Opstal. De neary is bij de heren gewonnen door Martin Groeneweg en bij de dames door Loes Fok.

Alle prijswinnaars van beide wedstrijden gefeliciteerd met hun prijzen!

Na afloop van de wedstrijd scheen de zon nog steeds volop, zodat iedereen op het terras kon zitten. De bediening van Crayestein deelde diverse hapjes uit en er werd nog lang nagepraat.

Tot slot nog dank voor iedereen, die gedurende het seizoen deel uitmaakte van de wedstrijdcommissie. Speciaal dank voor Carla Meijer en Pim Breet, die de prachtige prijzen hadden ingekocht en daarnaast veel werk hadden met het vaststellen van de uitslag van deze wedstrijd en van de zomeravondcompetitie.

Volgend jaar wordt deze competitie opnieuw gespeeld. Ga alvast veel oefenen, les nemen, tactiek bedenken, golf op televisie kijken, qualifying kaarten lopen, meedoen aan andere door de club georganiseerde wedstrijden en nog veel meer. Dan ben je volgend jaar zeker de winnaar! Tot dan.

Han Hofstede

Abcd-commissie

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag