ABCD commissie

Verstuurd: 17-07-2017 om 22:36:50 uur

THE  BRITISH OPEN VAN GC MERWELANDEN OP 17 JULI 2016

 

Hallo beste Merwegolfers,

Vorige week zondagmorgen. Dikke wintermutsen, paraplu’s, regenpakken en ietwat chagrijnige gezichten.

Jaaaaaaaaaaaa, wel in Schotland, waar de enige echte “Open” werd gespeeld. Maar niet bij ons!  ’s Morgens, tijdens het ontbijt, nog even, zoals afgesproken met de weergoden, een buitje om de baan een beetje te sproeien, maar vanaf 12.00 uur, prachtig weer.

En dat was ook de reden, zei The Queen tegen mij, dat ze liever naar onze “Open” kwam dan naar het natte Schotland te gaan.

Bijna honderd deelnemers, hebben, naast wat individuele uitdagingen zoals de neary op hole 7 en het precision shot op hole 14 , als team een gooi gedaan naar het kampioenschap 2016.

Zoals altijd, kan er maar één team de winnaar zijn. En dat was in dit geval het team van Monique en René Vermeulen en Loes en Elco Fok. Zij wonnen deze keer de wisseltrofee. De door Dubbelsteyn BV ter beschikking gestelde uitvoering van een mini mini uitvoering.

Laatstgenoemde dacht ook nog de prijs voor het presicion shot te hebben gewonnen. Lag precies op lijn met de vlaggenlijn, maar dan wel 20 meter verder. Helaas, het was geen longest drive. Hier gingen uiteindelijk Sylvia Kuiters en Ron van Westerlaak met de prijzen aan de haal.

The Queen had ook gevraagd of men zich zo Brits mogelijk wilde uitdossen. Nou dat is gelukt hoor. Onze deskundige vakjury besloot uiteindelijk dat Arja van den Adel en Ruud Luijkx daarvoor in aanmerking kwamen. Maar de wisselprijs, onze doedelzak waar tot op heden niemand één noot uit heeft gekregen, ging naar Ruud.

Het was uiteindelijk een gezellige dag met een uitstekend British Breakfast.

Na de wedstrijd, om de eerste trek te stillen, een hapje, drankjes en sterke verhalen over net niet birdies enz.  Gevolgd door de overheerlijke fish & chips.

Tenslotte, fluisterde The Queen mij nog iets in het oor. “ Voor een British Open verdraaid weinig Britse deelnemers” zei ze. Klopt, zei ik. Maar we hadden er in ieder geval Één! Malcolm Gilbert. Die heeft nota bene, samen met Arja zijn vakantie uitgesteld om met deze wedstrijd mee te doen. Chapeau! Of beter, in Engels, that’s the spirit.

Het bleef nog lang onrustig en iedereen heeft genoten van een prachtig evenement. Op naar het volgende evenement. De greenkeeperswedstrijd op 14 augustus a.s. De mannen die ervoor zorgen dat de baan er ieder jaar prachtig bij ligt.

 

En daarna, de non-echtparen wedstrijd op 28.08.16. Vergeet niet de partner te vragen waar je altijd al mee hebt willen “spelen”. We gaan er bij dit laatste evenement echt een mooi feestje van maken.

Tenslotte een opmerking van huishoudelijk aard. Schrijf je in zonder zelf een opmerking te hebben gemaakt, dan gaan wij er vanuit, dat je gaat voor  “the whole offer”. Wil je iets niet, plaats dan een opmerking.En past dit niet in de ruimte op de site, bel dan met iemand van de wedstrijdleiding.

Namens de ABCD commissie,

Wim Tijssen.

 

P.S., als u de afbeeldingen niet kunt zien, klik dan op "nieuwsbrief online lezen".

 

 

 

 

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag