ABCD commissie

Verstuurd: 17-07-2017 om 22:35:16 uur

 

BRITISH OPEN 17 JULI 2016 A.S.

Nog geen uur geleden, ging de telefoon.

Hallo, met Lizbeth. Pardon, zeg ik, welke Liesbeth? Liesbeth Groeneweg?  Weet je wel hoe laat het is? O.k., geen probleem. Wat kan ik voor je doen? Nooooooooo William, it’s me, your Queen Eizabeth!

Oeps. Even ter verklaring. Wij hadden al eerder contact gehad en gaandeweg ons gesprek, vroeg zij of ze mij William mocht noemen. Dan mocht ik haar Lizbeth noemen. Nog even, dacht ik, en ik ben “Sir William”. Dus een volmondig jaaaaaaaaaa!

Enfin, waar belde ze nu voor?

Luister William, zei ze, ik heb mijn geheime dienst jullie inschrijflijst laten bekijken en stel tot mijn grote schrik vast, dat er tot op heden, zich maar één Brit heeft ingeschreven! Hoe kan dat?  Hoezo British Open? Dit lijkt toch meer op een Dutch Open?! Je bent toch niet aan het discrimineren, hé? Moeten ze soms opnieuw integreren? Een nieuw Nederlands paspoort hebben of  op klompen kunnen golfen? Kom op man, politiek en sport moeten we toch los van elkaar zien!

 

 

 

 

 

 

Ik sputterde nog een beetje tegen met de opmerking, dat het Britse voetbalteam, direct na de uitslag van het referendum toch ook het EK voetbal verliet. Maar daar trapte ze niet in. Dat hadden die voetballers totaal  verkeerd begrepen. Die Britse leden van GCM moeten in ieder geval meedoen!

Tjaaaaaa, nou, ik weet het ook niet hoor. Misschien hebben ze gewoon geen zin? Nou, antwoordde ze, dan moet je ze een beetje opporren! Bij deze dus.

Hey men, don’t let us down! Inschrijven. Alleen inschrijven? Dan zoeken wij een leuke flight voor je. Maar een geheel  Britse flight is natuurlijk het leukst. Hoe dan ook, meedoen!

O.k.,William,  doe je best, zei Lizbeth. En als alles lukt, zal ik er zondag in volle glorie zijn om iedere deelnemer welkom te heten. En ik denk dat ik ook bij de prijsuitreiking aanwezig wil zijn. Geen zorgen. Alles is inmiddels gecheckt door Mi5 en zij vinden het o.k.  Dus wat mij betreft, tot zondag, ik ga nu naar bed. Trustuh.

Nou, daar zat ik dus. Beduusd achter mijn laptop. Want Lizbeth had me wel gevraagd  om ooknog een nieuwsbrief te maken. Ook al heb ik niet veel stof meer om te schrijven.

Of, misschien toch.

In het afgelopen weekend hoorde ik via via, dat men niet kon vinden wat de spelvorm voor de British Open is. Ik had dat ook niet vermeld, omdat je, als je je inschrijft, je kunt zien wat voor spelletje we spelen.

Maar voor diegenen die dat niet hebben gezien, het volgende. We spelen Texas Scramble Ambrose, 4 ball. Dus iedere teamspeler slaat minstens viermaal af van de tee box. De resterende twee afslagen mag je naar eigen inzicht doen. Zolang alles maar correct op de scorekaart wordt vermeld.

We hebben natuurlijk prijzen voor het winnende team. En de mini cooper (wisseltrofee die door Garage Dubbelsteyn ter beschikking is gesteld). Maar ook voor de nummers twee en drie liggen er leuke prijzen klaar.

We gaan, eens, zowel voor een dame en een heer, op een andere hole dan gewend, een neary spelen. Namelijk op hole 7. En op hole 14 spelen we het precision shot. Daar staat een lijn met Engelse vlaggetjes. De dame en heer die het dichtst bij de lijn ligt, winnen ook een prijs.

En vervolgens, vroeg Elizabeth mij ook nog speciaal naar een prijs voor een dame en een heer die zich het leukst in British Style heeft uitgedost. Nou, wij laten laten ons dus graag verrassen. Een erkende vakjury zal hierover het oordeel vellen.

Tenslotte. Wat wil je nog meer! Op zondag wakker worden. Geen gedoe met ontbijt klaarmaken. Nee, je slaapt lekker uit en begeeft je dan naar onze golfbaan. Daar staat vanaf tien uur een heerlijk British Breakfast voor je klaar. Effe uitbuiken en dan om twaalf uur de shotgun.

 

Dan, ik denk zo rond 17.00 uur (als jullie tenminste een beetje doorlopen), keren jullie weer terug in het clubhuis. Drankje en sterke verhalen over een net niet birdie of eagle, drive van 300 meter, afzwaaiers en ga zo maar door. En heb je een beetje trek? Wij zorgen tussendoor nog voor een lekker hapje voordat jullie aan de fish&chips gaan.

 

En dan, tijdens de fish&chips. Je voelt dat de spanning stijgt, de prijsuitreiking.

Nou, ga d’r maar even voor zitten. Want we hebben weer heel de wereld afgezocht naar leuke beloningen voor jullie inspanningen.

Aan het weer kan het niet liggen. Ik zie net op de televisie dat het zondag prachtig weer wordt. Zo’n 23 graden, GEEN REGEN. Dus allemaal inschrijven. We maken er een feest van!

 

Namens de ABCD commissie,

Wim Tijssen

 

 

 

 

 

  

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag