ABCD commissie

Verstuurd: 07-11-2016 om 01:29:47 uur

WINTERWEDSTRIJDEN 2016.

 

Beste Merwegolfers,

Ik hoor u allen denken “wintergolf?”. Waar heeft-ie het in vredesnaam over! Kou, storm, regen, vorst, sneeuw! Nog geen week geleden liepen we in onze polo en nog net niet in de korte broek door de baan te schuifelen. En na afloop van ons rondje zaten we zelfs nog op het terras in een lekker zonnetje van een drankje te genieten. Geweldig toch?!

Of toch niet zo geweldig? Zou er dan toch een kern van waarheid in de film "An Inconvenient Truth" van (ooit presidentskandidaat van de USA) Al Gore zitten? Tja, het lijkt er inmiddels wel erg op, dat het klimaat aan het veranderen is.

 

Nou, golf gelukkig niet hoor. Nou ja, op hier en daar een paar aanpassinkjes na dan. Maar het blijft toch nog steeds een kwestie van ver (en recht) slaan en dat balletje dan zo snel mogelijk in het gaatje zien te krijgen. En dat is ook de bedoeling bij de komende winterwedstrijden.

Dus, ons advies is, thuis onmiddellijk op zoek naar wintertees en winterballen.

 

Trouwens, even tussendoor, een leuke story.

Laatst, op weg naar de parkeerplaats, liep ik toevallig achter een paar van die relaxed wandelende golfballetjes.

 

Ze hadden een vrije dag. Hadden ze ook hard nodig hoorde ik hen zeggen, want er wordt nogal wat van hun incasseringsvermogen gevraagd. Iedere keer weer die klap tegen je kop. En als je pech hebt, dan knal je ook nog eens een keer tegen een boom ofzo.

 

En dan nu ook nog eens overwerk. Wintergolf. Wie verzint het! Wat een job zeg!

Heb jij in de winter wel eens door die ijzig koude lucht gevlogen, vroeg de een aan de ander? Of een hele tijd ergens in de sneeuw of op bevroren grond, op je baas liggen wachten? Geef mij de zomer maar.

Nou zei de ander, er zijn toch ook best voordelen aan dat wintergolf hoor. In de zomer is bijvoorbeeld de kans dat je verdrinkt behoorlijk groot. Maar in de winter land je dan misschien wel hard op het ijs.

 

Maar je blijft tenminste, zoals die golfers dat noemen, "droog" en wordt in de meeste gevallen gered met zo'n rare hengel.

 

Nou, zei de ander weer, ik zit in deze tijd van het jaar toch maar het liefst in één van die lekkere warme broekzakken hoor. En ik ga beslist niet aandringen om op die tee gelegd te worden hoor.

 

Trouwens, weet je, dat ze normaal gesproken, als het weer het tenminste toelaat, ook nog eens gewoon 18 holes gaan spelen! Hoe komen ze erop?! Maar, bij minder goed weer gelukkig  (dit is een ballenmening hoor) maar 9 holes.

 

En heb je ook gehoord, dat ze het deze keer anders gaan organiseren? Het wordt een zgn. meerronden wedstrijd. Dat betekent, a) dat er een klassement zal worden bijgehouden van de scores van alle deelnemers aan alle wedstrijden en dat aan het eind van de cyclus er een all-over een nummer 1, 2 en 3 zal zijn. En die krijgen natuurlijk een leuk prijsje. Wat voor prijs? Dat zien jullie dan wel weer.

 

Maar er wordt ook natuurlijk gekeken naar het aantal keren dat iemand heeft meegedaan. En, geen paniek, per wedstrijd zal er voor de nummers 1,2,en 3 ook een dagprijs zijn. Gofballetjes dus.

Het inschrijfgeld per wedstrijd per persoon is, evenals vorig jaar, € 5,00 per persoon.

Oeps zei de ene bal. Jaaaaaa, zei de andere bal, maar daarvoor speel je wel iedere keer een leuk rondje golf, met steeds twee andere flightgenoten (driebal stableford), gekozen door de wedstrijdcommissie. Want bij deze wedstrijden, delen zij bij deze wedstrijden in en stellen de flights samen.

Eenmaal aan het golfen geslagen (en dit is geen onbelangrijk detail), worden jullie, ergens door de baan, opgewacht met een warme vuurkorf, een kop heerlijk warme chocolademelk of een Schrobbelaartje. Wat je wilt.

   

 

Dan, eenmaal op hole 19 aangekomen, krijg je, als iedereen binnen is, ook nog eens een lekker hapje. Wat voor hapje? Geen idee. De koks van Crayestein gaan ons verrassen.

 

Nou zeg, zei weer die ene bal tegen de andere, ik krijg er zowaar zin in. Ik ga direct alle ballen verzamelen

 

en hen opdracht geven hun bazen en bazinnen warm te maken voor de eerste wedstrijd op zondag 13 november a.s. Inschrijven via Proware en starten vanaf 10.00 uur.

Namens alle golfballen van de Merwegolfers, veel succes toegewenst en tot zondag a.s.

Namens de ABCD commissie,

Wim Tijssen

 

 

 

 

 

 

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag