ABCD commissie

Verstuurd: 19-10-2016 om 00:33:50 uur

VOSSENJACHT DEEL 2

Zaterdag 22 oktober 2016.

Kijk, als je in nieuwsbrief 1 iets vergeet, kun je d.m.v. een volgende nieuwsbrief deze wedstrijd nog een keer onder de aandacht brengen.

Zoals ik al eerder schreef, gaan we zaterdag a.s. op vossen jagen. Nee niet op echte vossen. En zeker ook niet op Marianne en Harry v.d. Vossen. Nee, we gaan foxy Jaimie en foxy Henk opjagen.

                                                                   

Voor alle zekerheid heb ik nog even e.e.a. gecheckt. We zijn dus niet illegaal bezig. Want in Nederland mag er tussen 1 februari en 30 juni niet op vossen gejaagd worden. Dus? Volle kracht vooruit.

Ik vertelde jullie al dat we dat in teams van twee jagers gaan doen. Maar wat ik nog niet heb meegedeeld, is dat er flights van vier jagers worden samengesteld. Wel zo gezellig, toch?

En, met z’n vieren ben je misschien slimmer dan de  twee vossen die eerder de baan in gingen. Overigens, over de slimheid van vossen is vooral het verhaal van Reinaert de Vos bekend. Het gaat te ver om dit verhaal hier in het kort te schrijven. Maar Reinaert neemt alles en iedereen in de maling en ontkomt uiteindelijk aan het doodvonnis vanwege al zijn vossenstreken.

In de echte wereld valt die slimheid van de vos wel mee hoor. Ze zijnniets  slimmer dan een hond een kat of een konijn. Ofschoon ze wel heel schuw zijn, kan je ze, als je hen slim benadert, best relaxed in de buurt van hun hol aantreffen hoor.

Oh ja, en als iemand de onbedwingbare behoefte heeft zich uit te dossen als jager, dan zouden wij dit prachtig vinden! Geen verplichting, maar wel leuk. Een deskundige jury zal de diverse “jagers” beoordelen. En de winnaar kan een prijs in de wacht slepen.

Jagers gaan niets uit de weg. Goed of slecht weer. Voor hen geen belemmering. Ze doen gewoon mee. Want ze willen gewoon beter zijn dan de vos.

Doe dus mee, schrijf in en ga met de prijs van de beste jagers 2016 aan de haal!

Tot zaterdag dus.

Namens de ABCD commissie,

Wim Tijssen

 

 

 

 

 

 

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag