ABCD commissie

Verstuurd: 05-09-2016 om 01:07:15 uur

 

VOORRONDE HANDICART WEDSTRIJD ZONDAG 11 SEPTEMBER 2016.

 

Hallo beste Merwegolfers,

Tja, daar ben ik dan toch weer! Ondanks het feit dat ik had beloofd jullie pas in 2017 weer lastig zou vallen met nieuwsbrieven. Maar ja, wat doe je, als de dames van de handicart commissie voor je staan en je vragen om hun nieuwsbrief te verzorgen? “Nee” is geen optie. Dat zie je direct aan hun ogen. Dus toch maar weer achter de laptop gekropen.

En ik kan jullie vertellen, dat ik er echt lang achter heb gezeten. Zonder ook maar iets te kunnen bedenken. Een schrijversblok? Nou, daar leek het wel op ja.

Maar ineens schoot mij iets te binnen.

Jaren geleden, toen ik nog niet golfde, hoorde ik iets over een handicart. Ik zat toen middenin mijn “doe het zelf flow” en dacht, die moet ik hebben! Niet beter wetend, dan dat het hier ging om zo'n handig, verrijdbaar kastje, waarin je al je gereedschap kwijt kunt. Ik had natuurlijk al wel een gereedschapskist, maar daar til je je een breuk aan.

Dus ik naar de eerste de beste doe het zelf winkel en op zoek naar zo’n karretje. 

Nou, vergeet het maar. Niks te vinden. Dus een van de verkopers die ik zag gevraagd waar ik een handicart kan vinden. En ik had direct in de gaten, dat dit de verkeerde vraag aan de verkeerde persoon was. “Pardon?”was zijn antwoord.  Gaan we mij in de maling nemen? Ben je soms van Candid Camera? Nou, daar trap ik mooi niet in!

 

 

Je staat in de verkeerde winkel man! Ziet dit er uit als een golfwinkel? Heb je wel eens iemand met een hamer zien golfen? Eeeehhhh, pardon, zei ik. Ja man, een handicart, dat is zo’n karretje waarin luie golfers over de baan scheuren.

 

Nou, ik met een knalrood hoofd weg en thuis gaan googlen. En ja hoor. Toen ontdekte ik wat voor blunder ik had gemaakt. Er bestaat zelfs een handicart stichting.

Beste Merwegolfers. We staan er niet al teveel bij stil. Zeker niet als je zelf gewoon mobiel bent. Maar deze stichting zorgt ervoor dat ook minder valide deze mooie sport kunnen blijven beoefenen.

Dat gaat niet vanzelf. Ook hier draait het om keiharde euro’s. En gelukkig zorgen vele donaties, legaten en schenkingen ervoor, dat deze groep mensen tegen een geringe vergoeding een handicart kunnen huren en hun rondje golf kunnen spelen.

Door al die goede gaven hebben inmiddels zo'n 114 clubs de beschikking over totaal 685 carts. Waarvan op dit moment zo’n 19.000 mensen gebruik van maken. Maar er is meer nodig.

Beste mensen, wij als golfers, weten allemaal wat het betekent als je wordt beperkt in je mogelijkheden om je rondje te lopen. Daarom is het ook zo belangrijk, dat wij hen, die gebruik moeten maken van zo’n handicart, steunen.

Doe mee aan deze wedstrijd! Inschrijfgeld is minimaal € 10. Maar dat mag ook best meer zijn hoor! Want, bedenk je maar eens, dat jijzelf misschien ook een keer in de positie bent dat je niet meer om die handicart heen kunt!

Maar er is nog meer!

Koop loten! Zoveel mogelijk zou ik zeggen. Want dat verhoogt de winstkans. Maar ook zo steun je de Stichting Handicart. Met de aankoop van 1 lot zijn we al blij. Kosten per lot € 2,50 en voor 5 loten €10. Ik zou zeggen, sla je slag!

Of doe, zoals zoveel andere golfers al doen. Wordt donateur voor minimaal € 25 per jaar. En ook hier geldt, meer mag.

Wacht niet te lang met inschrijven voor deze wedstrijd. Het wordt weer prachtig weer. En bedenk vooral, dat het voor het goede doel is.

Namens de Handicart commissie,

Wim Tijssen

ALS JULLIE DEZE NIEUWSBRIEF NIET GOED OF NIET COMPLEET KUNNEN LEZEN, KLIK DAN OP ONLINE LEZEN.

 

 

 

 

 

 

 

ga terug

 Naam
slotwedstrijd 29-10-2017.jpgslotwedstrijd 29-10-2017.jpg

Klik voor onze facebook pagina

Klik op een afbeelding voor een vergroting of om naar de fotogalerij te gaan

 

 

 
 
Halloween
 
ZAC 2017
 
Greenkeeperswedstrijd
 
Commissiedag